Першим кандидатом у президенти став ставленик олігарха Онищенка

 

У понеділок, 31 грудня, ЦВК зареєструвала першого кандидата у президенти України на виборах-2019. Ним став колишній міністр екології та природних ресурсів Ігор Шевченко.

Про це сам Шевченко повідомив в ефірі одного із телеканалів одразу після процедури реєстрації, передає УНІАН.

Він зазначив, що йде на вибори як самовисуванець, а кошти на виборчу компанію – власні.

На запитання журналіста стосовно підозр у лобіюванні інтересів бізнесмена-втікача Олександра Онищенко в часи, коли він обіймав посаду міністра, Шевченко запевнив, що це є “повною нісенітницею”, і його “перевіряли всі правоохоронні органи”.

Як відомо, підприємець, юрист Ігор Шевченко у грудні 2014 року очолив Мінекології в коаліційному уряді за квотою ВО “Батьківщина”. У ЗМІ та з вуст багатьох політиків лунали заяви, що Юлія Тимошенко передала свою квоту на це міністерство олігарху Олександру Онищенку.

УНІАН нагадує, що 24 червня 2015 року Кабмін ухвалив рішення внести до Верховної Ради подання щодо звільнення Шевченка з посади міністра екології та природних ресурсів за вчинення діянь, які можуть містити корупційні правопорушення або порушення вимог до поведінки осіб, уповноважених на виконання функцій держави.
Згідно з поданням, у січні 2015 року в робочий час Шевченко в особистих справах без отримання відповідного дозволу перебував у Об’єднаних Арабських Еміратах, 5 травня 2015 року без поважних причин міністр також був відсутній на робочому місці і безпідставно не брав участі у засіданні уряду. Крім того, Шевченка 6 червня чартерним рейсом вилетів приватним літаком в особистих справах до Дрездена і повернувся 8 червня (робочий день) із Ніцци також приватним літаком.
2 липня Верховна Рада підтримала постанову про звільнення Шевченка з посади міністра.

Як інформувала “Новинарня“, 31 грудня в Україні офіційно стартувала кампанія з виборів президента, які відбудуться 31 березня 2019 року. До 3 лютого 2019 року кандидати у президенти можуть подавати свої документи на реєстрацію. Застава за балотування – 2,5 млн. грн. (її повернуть лише тим, хто вийде в другий тур).

Одним із понад 36 громадян, які висловлювали намір балотуватися, був обвинувачений у корупції нардеп-втікач Олександр Онищенко. Після зняття недоторканності він переховується від слідства в країнах ЄС.

Читайте також:
ЦВК ліквідувала закордонні виборчі дільниці в Росії

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна