Партія Наливайченка висунула його на посаду президента

 

Партія колишнього голови СБУ Валентина Наливайченка на своєму з’їзді висунула його кандидатом на виборах президента України 2019 року.

Делегати з’їзду проголосували за його висування одноголосно, мовиться в повідомленні партії “Громадсько-політичний рух Валентина Наливайченка “Справедливість”.

Валентину Наливайченку 52 роки, він уродженець Запоріжжя.

У 1991-1994 роках навчався у Червонопрапорному ім. Ю. В. Андропова Інституті розвідки КДБ СРСР.

Присвятив 12 років дипломатичній службі, обіймав керівні посади в Міністерстві закордонних справ та дипломатичних представництвах України за кордоном (1994—1997 — працював у посольстві України в Фінляндії; 1998—2001 — на різних посадах у Департаменті консульської служби МЗС України; 2001—2003 — генеральний консул посольства України у США; 2003—2004 — директор Департаменту консульської служби МЗС України; 2004—2008 — заступник міністра закордонних справ України; 2005 — посол України в Білорусі).

Валентин Наливайченко двічі очолював Службу безпеки України – спершу за президентства Віктора Ющенка в 2006–2010 роках, потім після усунення президента Віктора Януковича в 2014–2015 роках.
У Верховній Раді 7-го скликання (2012–2014 роки) був народним депутатом від партії “УДАР”.

Після звільнення з посади голови СБУ влітку 2015 року став різким критиком нинішньої влади України і її членів, звинувачуючи їх у корупції.
Підтримував опозиційну до нинішньої влади діяльність Михеїла Саакашвілі і його політсили “Рух нових сил”, зокрема брав участь у незаконному перетині Саакашвілі державного кордону України у вересні 2017 року.
Також був політичним союзником лідерки партії “Батьківщина” Юлії Тимошенко. Ще влітку 2017 року вони домовилися створювати спільні штаби до виборів.

Власну партію свого імені Наливайченко створив 2016 року.

“Мир без Росії”. Наливайченко обіцяє повернути Крим і Донбас за корейською схемою

Як інформувала “Новинарня“, кампанія з виборів президента України стартувала 31 грудня. Першим документи на реєстрацію подав екс-міністр екології Ігор Шевченко.
3 січня партія “Об’єднання “Самопоміч” висунула в президенти мера Львова Андрія Садового.
Того ж дня і лідер Соціал-демократичної партії, народний депутат-мажоритарник із фракції “Блок Петра Порошенка” Сергій Каплін подав документи до ЦВК для реєстрації кандидатом.

Читайте також:
До другого туру президентських виборів виходять Порошенко і Тимошенко, – соціологія

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна