До другого туру президентських виборів виходять Порошенко і Тимошенко, – соціологія

 

У другий тур виборів президента України, якби вони відбулися найближчої неділі, виходять нинішній глава держави Петро Порошенко і лідер ВО “Батьківщина” Юлія Тимошенко.

Про це свідчать результати опитування Центру “Соціс”.

Згідно з даними опитування, проведеного 8-18 грудня, лідер “Батьківщини” набрала б 14,4% від тих, хто піде на вибори, а нинішній президент — 10,8%.

На третій позиції — шоумен Володимир Зеленський з результатом 9,4%. Четверту-п’яту позицію ділять Анатолій Гриценко та Олег Ляшко (відповідно 7,2% та 7,1%). Юрій Бойко набирає 6%, Олександр Шевченко – 4,1%, Андрій Садовий — 3,4%, Святослав Вакарчук — 3,1%, Євген Мураєв — 2,5%, Олександр Вілкул — 1,1%.

Голосувати мають намір 76,7%.

Більшість виборців вважають, що на виборах переможуть або Тимошенко (23,5%), або Порошенко (20,8%). Тільки 4,9% вірять у перемогу Зеленського; 2,9% — Ю.Бойка і 2,4% — Гриценка.

Майже 47% вважають, що існує велика загроза російського втручання у вибори президента України, 30% не бачать такої загрози, 23% — відмовилися відповідати на це запитання.

Опитування проводилося за вибіркою, яка представляє доросле населення України, за такими ознаками: стать, вік (від 18 років), поділ на регіони і тип поселення (місто/село).

Загалом було опитано 2000 респондентів. Метод збору первинної соціологічної інформації — стандартизоване інтерв’ю “face-to-face” за місцем проживання респондентів.

Президентські вибори відбудуться 31 березня 2019 року.

Читайте також:
БПП заявив про перемогу на виборах голів ОТГ, Тимошенко – депутатів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна