БПП заявив про перемогу на виборах голів ОТГ, Тимошенко – депутатів

 

Партія “БПП “Солідарність” заявила, що її кандидати перемогли у 52 із 78 нових об’єднаних територіальних громад під час виборів голів ОТГ 23 грудня.

“За даними підрахунку результатів виборів у новостворених об’єднаних громадах, які відбулися 23 грудня 2018 року, переконлива більшість серед обраних голів ОТГ – це кандидати, висунуті територіальними організаціями партії “БПП “Солідарність” та кандидати, яких підтримувала партія “БПП “Солідарність”, – йдеться в повідомленні на сайті Блоку Порошенка.

У БПП уточнили, що серед 52 переможців – 30 кандидатів були висунуті партією та самовисуванці-члени партії, ще 22 – самовисуванці, які йшли за підтримки партії.

За даними партії Порошенка, найбільше громад кандидати від БПП очолять у Черкаській області – 20, Волинській області – 8. У Київській області 4 із 4 громад, де пройшли вибори 23 грудня, очолять представники БПП.

“Результати інших політичних сил: ВО “Батьківщина” – 5 ОТГ, Аграрна партія – 2, “УКРОП” – 2, ВО “Свобода” – 1, “Самопоміч” – 1, Народна партія – 1 ОТГ”, – прозвітували у БПП про вибори голів громад.

Також у прес-службі БПП зазначили, що, за попередніми даними підрахунку 75% голосів, партія отримала 370 мандатів депутатів ОТГ.

“Інші партії: ВО “Батьківщина” – 322, Аграрна партія – 83, Радикальна партія – 43, “УКРОП” – 68, Народний фронт – 27, депутати – самовисуванці – 191″, – йдеться в повідомленні.

Результати виборів в ОТГ, які відбулися 23 грудня, “вкотре засвідчили переконливу перемогу кандидатів від БПП”, і це “найкраща соціологія, яка реально відображає електоральні настрої українців”, заявив нардеп від партії Порошенка Сергій Березенко на брифінгу.

Разом з тим, голова партії ВО “Батьківщина” Юлія Тимошенко заявила, що, за попередніми підрахунками, “Батьківщина” “отримала впевнену перемогу на виборах депутатів ОТГ 23 грудня із результатом майже 36%.

“За результатами виборів депутатів у ОТГ, які йшли від партій, перше місце із результатом 35,7% посіла партія ВО “Батьківщина”, а на другому місці із суттєвим відривом опинився “Блок Петра Порошенка” із результатом 22,7%”, – цитує Тимошенко прес-служба “Батьківщини”.

Вона також додала, що, за попередніми підрахунками, “Аграрна партія України” отримала 8,3%, Радикальна партія Олега Ляшка – 7,1%, “УКРОП” – 7%, “Народний фронт” – 3,4%, “Самопоміч” – 3%, “Громадянська позиція Анатолія Гриценка” – 1,6%, ВО “Свобода” – 1%.

Водночас у “Батьківщині” нічого не повідомляють про результати виборів голів ОТГ.

Як інформувала “Новинарня“, 23 грудня у 78 об’єднаних територіальних громадах в 13 областях пройшли місцеві вибори голів та депутатів – у 9 міських, 16 селищних, 53 сільських ОТГ.
Раніше ЦВК перенесла вибори у 45 ОТГ десяти областей, де введено правовий режим воєнного стану: Вінницькій, Луганській, Миколаївській, Сумській, Одеській, Харківській, Чернігівській, Донецькій, Запорізькій та Херсонській областях.
Після цих виборів в Україні діятимуть 805 ОТГ. Загалом в Україні створено 874 ОТГ.

Читайте також:
До 2020 року в Україні має бути створено 100 районів замість 490. МАПА

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.