“Бо він справжній воїн”. Кандидатом у президенти України від партії “Самопоміч” став Андрій Садовий

оновлено

Політична партія “Об’єднання “Самопоміч” висунула кандидатом у президенти лідера партії, мера Львова Андрія Садового.

Рішення про це одностайно ухвалили на з’їзді партії в Києві в четвер, 3 січня.

Як повідомила прес-служба політсили, 2 січня провід “юридично висунув Андрія Садового, і 3 січня запропонували це зробити з’їзду партії”.

Голова фракції “Об’єднання «Самопоміч»” у Верховній Раді Олег Березюк назвав це рішення “історичним як для політсили конкретно, так і для країни загалом”.

“Саме сьогодні, саме зараз «Об’єднання «Самопоміч» проводить історичний з’їзд. Ми вперше в своїй історії висуваємо і маємо свого кандидата у президенти України. Це Андрій Садовий. Це дуже важлива подія, тому що політична партія «Об’єднання «Самопоміч» – це єдина партія, яка має парламентську фракцію, яка в парламенті опонує олігархічному режиму, і тому нас так не люблять, тому олігархи нас так знецінюють. Але Садовий ухвалив рішення, і партія його висуває на посаду президента України”, – цитує Березюка прес-служба партії.

За його словами, в Садового “є всього три завдання, але вони надважливі”: повернути довіру до влади, побороти корупцію, модернізувати країну.

Журналістка Мар’яна П’єцух у соцмережі цитує виступи на з’їзді самого Андрія Садового та його дружини Катерини.

Дружина: “Він буде добрим президентом, бо він справжній воїн”, “Кожного року прихід Ісуса каже – я тебе так сильно люблю, що я маленькою дитиною зійшов сюди. Я тебе так сильно люблю, що я свого сина віддав за тебе. Тому іди і перемагай”.

Садовий: “Я коли одружувася, я менше хвилювався. Катя питає свою маму: “Андрій йде на президента, як то буде? А мама: “Як то буде? Тепер будете жити в Києві”. То велике щастя мати мудру тещу”.

Також, за словами журналістки, Андрій Садовий заявив, що на форумі присутній екс-мер Глухова Мішель Терещенко, який сам хотів балотуватися, “але тепер він з Садовим”.

50-річний Андрій Садовий – український політик і підприємець. Із 2006 року він є міським головою Львова.
У 2004 році він заснував громадську організацію “Самопоміч”, а 2012 року зареєстрував політичну партію “Об’єднання “Самопоміч”, ставши її головою. 2014 року “Самопоміч” уперше пройшла до Верховної Ради.

Як інформувала “Новинарня“, кампанія з виборів президента України стартувала 31 грудня. Першим документи на реєстрацію подав екс-міністр екології Ігор Шевченко. Голосування в першому турі відбудеться 31 березня.

Читайте також:
До другого туру президентських виборів виходять Порошенко і Тимошенко, – соціологія

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна