Заборонена КПУ висунула в президенти Петра Симоненка

 

Група осіб, яка називає себе “Комуністична партія України”, висунула кандидатом на посаду президента України “першого секретаря ЦК партії”, екс-нардепа Петра Симоненка.

Як повідомляється на сайті КПУ, таке рішення було ухвалено на позачерговому 54-му з’їзді, який відбувся в четвер, 3 січня, в Києві.

“Делегати з’їзду одностайно прийняли рішення висунути кандидатом на пост президента України від Комуністичної партії України Симоненка Петра Миколайовича, першого секретаря ЦК”, – йдеться в повідомленні.

На з’їзді також було схвалено передвиборну програму кандидата на посаду президента України від КПУ.

Крім того, з’їзд зобов’язав партійні комітети і партійні організації завершити до 20 січня збір коштів для грошової застави кандидата на посаду президента України.

Петро Симоненко в промові на з’їзді висловив вдячність партійним організаціям і делегатам з’їзду за виявлену довіру. Він також дав характеристику наступній виборчій кампанії, яка, “на його переконання, буде драматичною за характером і трагічною за наслідками для народу”.

Як зазначає “Інтерфакс-Україна“, 8 липня 2014 року Мін’юст і Укрдержреєстр звернулися до Окружного адміністративного суду Києва з позовом про заборону КПУ на території держави. 16 грудня 2015 року суд заборонив діяльність КПУ за позовом Мін’юсту. 28 грудня КПУ звернулася до Київського апеляційного адмінсуду з апеляційною скаргою на відповідну постанову Окружного адмінсуду Києва.
25 січня 2016 року Вищий адміністративний суд України відмовив у відкритті касаційного провадження за касаційною скаргою КПУ, яка в судовому порядку намагалася оскаржити правовий висновок Комісії з питань додержання закону “Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки”.
Ця постанова Вищого адміністративного суду України оскарженню не підлягає. “Таким чином, адміністративні суди дійшли висновку, що аргументи представників та адвокатів Комуністичної партії України не є обґрунтованими. Тобто остаточно підтвердили правомірність вищезгаданого правового висновку та відповідно заборону КПУ”, – прокоментували тоді це рішення в Мін’юсті.
При цьому, як повідомляється у відповіді Міністерства юстиції України на запит інтернет-видання “Українська правда”, “заборона діяльності партії не означає автоматичного припинення діяльності юрособи”. “Таке припинення відбувається в порядку, встановленому чинним законодавством, зокрема шляхом створення ліквідаційної комісії, яка має повноваження на підставі закону, а також положень статуту визначати долю майна”, – йдеться в листі Мін’юсту.

Як інформувала “Новинарня“, кампанія з виборів президента України стартувала 31 грудня. Першим документи на реєстрацію подав екс-міністр екології Ігор Шевченко.
3 січня партія “Об’єднання “Самопоміч” висунула в президенти мера Львова Андрія Садового, а “Справедливість” – Валентина Наливайченка.
Того ж дня і лідер Соціал-демократичної партії, народний депутат-мажоритарник із фракції “Блок Петра Порошенка” Сергій Каплін подав документи до ЦВК для реєстрації кандидатом.

Читайте також:
До другого туру президентських виборів виходять Порошенко і Тимошенко, – соціологія

СБУ підтвердила, що в Симоненка під час обшуку виявили пістолет АПС з набоями. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна