Ветеран АТО Юрій Дмитренко приніс Україні “срібло” Invictus Games у метанні диска

 

У четвер, 25 жовтня, на Invictus Games в Австралії чергову медаль Україні приніс Юрій Дмитренко – він виборов “срібло” в метанні диска.

Як інформує офіційний сайт змагань, у категорії IF1 українець показав результат 36,65 метра.

Юрій Дмитренко – представник патрульної поліції з Києва. Ветеран АТО, брав участь у боях в Донецькій та Луганській областях у 2014–2016 роках. Служив у 54-му окремому розвідбатальйоні ЗСУ. Отримав поранення в березні 2016 року під час розвідки – підірвався на міні, втратив ліву ногу.
Юрій систематично займається спортом, кросфітом, випробовуючи власні можливості та заохочуючи до занять спортом інших поранених воїнів.

Цього ж дня в Сіднеї Дмитренко посів п’яте місце у стрибках в довжину.

Як повідомляла “Новинарня“, 22 жовтня він став четвертим у веслуванні на тренажерах.

Також Юрій Дмитренко був членом збірної України на “Іграх нескорених-2017”:

Маріуполець Олександр Бєлобоков сьогодні показав четвертий результат у метанні диска в категорії IF4.

Як повідомляла “Новинарня“, в неділю першу медаль для України на “Іграх нескорених” – бронзову – у велоспорті здобув ветеран СБУ Денис Фіщук.
У понеділок два золота у веслуванні на тренажерах виграли добровольці Сергій Ільницький з УДА та Олександр Бєлобоков.

У вівторок, 23 жовтня, перше місце в пауерліфтингу серед чоловіків у середній вазі посів Олександр Гавриленко з Чернігова.

У середу срібну медаль у пауерліфтингу у здобув Євген Олексенко із Запоріжжя, який звернувся до побратимів зі словами подяки.

Того ж дня в плаванні Богдан Оксентюк виграв по одній срібній і бронзовій нагороді, Володимир Король – два срібла й бронзу, а Віктор Шинкарук – ще одне срібло.

Таким чином, станом на 25 жовтня в активі українців у Сіднеї 12 медалей, із яких три золоті.

Читайте також:
В Австралії урочисто зустріли українську команду “Ігор Нескорених”. ФОТО

Invictus Games-2018 (“Ігри нескорених”) урочисто відкрилися в Сіднеї у суботу, 20 жовтня. Змагання, які проходять 20-27 жовтня, зібрали близько 500 атлетів-ветеранів із 18 країн.

У змаганнях беруть участь 15 українських спортсменів, які виступають у шести видах спорту: пауерліфтингу, веслуванні на тренажерах, легкій атлетиці, плаванні, стрільбі з лука та велоспорті-шосе.
Відбір у збірну України було почато в січні ц.р. Її визначали з числа переможців та призерів змагань, що пройшли в Києві 12 травня, а також учасників, які виявились єдиними спортсменами в своїх категоріях.

“Ігри нескорених” – міжнародні спортивні змагання в паралімпійському стилі, засновані принцем Уельським Гаррі в 2014 році, які об’єднують військовослужбовців та ветеранів силових структур з обмеженими фізичними можливостями й пораненнями, триманими під час виконання службових обов’язків.

У 2017 році Україна вперше взяла участь в “Іграх нескорених” у Торонто (Канада).
Тоді українська збірна здобула 8 золотих, 4 срібних та 2 бронзових медалі.

Читайте також:
Порошенко став на коліно на церемонії нагородження орденами
учасників “Ігри нескорених”

Порошенко хоче провести міжнародні Invictus games у Києві

У фіналі “Ігор нескорених” Порошенко презентував
нову систему реабілітації ветеранів. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна