Вибухи під Ічнею: всі основні системи працюють, але розмінування триває

 

Усі системи життєзабезпечення Ічнянського району працюють у штатному режимі, піротехнічні підрозділи ДСНС продовжують очищення території. 

Про це  у Facebook написав віце-прем’єр-міністр Геннадій Зубко за підсумками засідання оперативного штабу з ліквідації надзвичайної ситуації в Ічнянському районі Чернігівщини.

“Уряд виділив 100 млн. грн. із резервного фонду Кабміну на подолання наслідків надзвичайної ситуації. Ці кошти можуть бути використанні для придбання житла (11 найбільш постраждалих родин) та для відшкодування ремонтних робіт іншим постраждалим. Чернігівська ОДА має у найкоротші терміни зібрати весь пакет документів, щоби розпочати використання цих коштів”, — написав Зубко.

За його словами піротехнічні підрозділи ДСНС продовжують очищення території,  відбувається обстеження житлових будинків, об’єктів соціальної сфери та життєзабезпечення.

“На сьогодні вилучено 3 тис 641 вибухонебезпечний предмет. Проводиться обстеження житлових будинків, споруд, об’єктів соціальної сфери та життєзабезпечення — обстежено понад 90%. Результати: зруйновано 4 будинки в с. Августівка, пошкоджено – 114 будинків, квартир та інших капітальних споруд у 20 населених пунктах. 39 будівель — відновлено”, — зауважив віце-прем’єр-міністр.

Зараз 78 осіб (із них 11 дітей) ще перебувають у медичних закладах м. Ічня і смт. Парафіївка та Крупичпільському відділенні стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання самотніх громадян похилого віку.

25 дітей направили до санаторію “Зелений гай” в м. Чернігів для реабілітації та оздоровлення.

Як повідомляла “Новинарня“, у ніч на 9 жовтня на 6-му арсеналі ЗС України біля селища Дружба, почали рватися снаряди, спалахнула пожежа з детонацією й розльотом боєприпасів. Було евакуйовано понад 12 тисяч осіб із навколишніх сіл.

Читайте також:
На арсеналі під Ічнею продовжують гасити пожежу. Навколо вилучили 2 тис. вибухонебезпечних предметів

За твердженням представників Генштабу, причиною НП стали чотири вибухи в різних місцях – імовірно, диверсія.

До слова, головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що в момент початку вибухів на арсеналі №6 поблизу Ічні Чернігівської області в зоні покриття працював неідентифікований мобільний телефон, який могли використати для приведення вибухового пристрою в дію.

Читайте також:
Вибухи на арсеналі біля Ічні здійснили через мобільний телефон, — прокурор

Ічня – вже дев’ята. Історія пожеж на арсеналах України за останні 15 років

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна