На арсеналі під Ічнею продовжують гасити пожежу. Навколо вилучили 2 тис. вибухонебезпечних предметів

 

Станом на ранок вівторка, 16 жовтня, триває гасіння осередків пожежі на 6-му арсеналі в Ічні Чернігівської області та очищення від вибухонебезпечних предметів прилеглої 16-кілометрової зони.

“Завершено перевірку та очищення від боєприпасів усіх 39 населених пунктів, розташованих навколо арсеналу. Акти виконання робіт передано місцевим органам влади.
Вилучено 2035 вибухонебезпечних предметів (за [минулу] добу – 277), відпрацьовано 253 повідомлення населення про виявлення боєприпасів (за добу – 11)”, – повідомляє прес-служба ДСНС.

Зазначається, що впродовж минулого дня для гасіння окремих осередків пожежі на технічній території арсеналу пожежні літаки Ан-32П здійснили чотири скиди води (32 тонни), а всього з початку робіт – 148 скидів (836 тонн).

Напередодні ввечері прес-служба Міноборони зазначала, що інтенсивність поодиноких вибухів на технічній території складів під Ічнею порівняно з минулою добою зменшилася у 20 разів. Деякі години не було зафіксовано жодного вибуху.

Протягом дня на території арсеналу працювали пожежні танки, інженерна та спеціальна техніка ЗС України, пожежні автомобілі та авіація ДСНС.

Безперервне забезпечення водою місць гасіння здійснювали спеціальний пожежний потяг та трикілометрова рукавна лінія.

15 груп розмінування ЗС України здійснювали очищення технічної території арсеналу від вибухонебезпечних предметів.

Як повідомляла “Новинарня“, в ніч на 9 жовтня на 6-му арсеналі ЗС України біля селища Дружба, почали рватися снаряди, спалахнула пожежа з детонацією й розльотом боєприпасів. Було евакуйовано понад 12 тисяч осіб із навколишніх сіл.

За твердженням представників Генштабу, причиною НП стали чотири вибухи в різних місцях – імовірно, диверсія.

У Міноборони заявляли заявляли, що станом на 10:00 13 жовтня на території 6-го арсеналу припинилася детонація боєприпасів.
Однак надалі вибухи поновилися через роздування вітром осередків тління.

Читайте також:
Полторак розповів, скільки боєприпасів було на 6-му арсеналі до пожежі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна