Новий апокаліпсис: горить і вибухає арсенал біля Ічні на Чернігівщині

 

У ніч на 9 жовтня, приблизно о 3 годині 30 хвилин, стався вибух на території 6-го арсеналу, що в районі смт Дружба Ічнянського району Чернігівської області, який спричинив подальший підрив боєприпасів і пожежу.

Як передає “Новинарня“, станом на 7-му годину ранку інтенсивність вибухів складає 2-3 вибухи на секунду. Про це повідомляє прес-служба Генштабу ЗСУ.

Жертв, поранених, травмованих та загиблих серед військовослужбовців, працівників Збройних сил України та місцевого населення немає, матеріальні збитки – уточнюються.

“До локалізації надзвичайної ситуації на 6-му арсеналі залучено один штатний пожежний танк ГПМ-54, ще чотири пожежних танки заплановано, найближчим часом будуть доставлені та посилять заходи з локалізації. Також працює одна автоцистерна на базі автомобіля КамАЗ і дві автоцистерни на базі автомобіля МАЗ”, – ідеться у зведенні.

З Ічні та найближчих населених пунктів евакуйовано близько 10 тисяч осіб. Зокрема, особовий склад арсеналу, мешканці, які проживають на адміністративній території арсеналу евакуйовані в населений пункт Буди (за попередніми підрахунками, близько 860 осіб).

До евакуації населення залучено понад 20 автобусів Ічнянської районної держадміністрації. “Вживаються всіма службами у взаємодії з оперативним штабом скоординовані заходи для убезпечення як особового складу арсеналу, так і місцевих мешканців”, – ідеться в повідомленні.

Проводяться відповідні обмежувальні заходи по всій території Чернігівської області та вздовж державного кордону.

Від 6-го арсеналу до житлових кварталів міста Ічня – якихось 6-7 км, до сіл – ще ближче

Як розповіли в прес-службі ДСНС Чернігівської області, що повідомлення про вибухи в районі 6-го арсеналу ЗСУ пішли о 3:40 від жителів н.п. Дружба, Дзюбівка, Августівка та міста Ічня.

З 04:22 закрито повітряний простір в радіусі 30 км. Рух залізничного та автомобільного транспорту призупинено.

“У 16-кілометрову зону евакуації потрапляє близько 30 населених пунктів, з населенням майже 20 тисяч осіб. Станом на 6:30 ранку задіяно 23 автобуси в пункти евакуації населення, які розташовані в селищі Парафіївка та Іржавець. Евакуйовано понад 10 тисяч осіб. Із 3- та 5-кілометрової зони ураження всі жителі на цей час евакуйовані. Зі станції Гребінка Полтавської області направлено пожежний потяг. Підрозділи ДСНС в області переведені на посилений варіант несення служби”, – повідомили в ДСНС в області.

Cтаном на 8-му годину ранку на місці події вже працює штаб на чолі з прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом, першим заступником Міністра внутрішніх справ Сергієм Яровим та головою ДСНС України Миколою Чечоткіним.
Також працює оперативна група на чолі з начальником Генерального штабу ЗС України Віктором Муженком.

Територія 6 арсеналу становить близько 682,6 га, з них технічна територія – 402 га.

До місця події направлено 220 чоловік особового складу ДСНС і 60 одиниць техніки ДСНС, у тому числі 21 піротехнічний розрахунок загальною чисельністю 105 чоловік та 39 одиниць техніки, посилені наряди Нацполіції з Києва та Київської області кількістю 150 осіб та Нацгвардії – 100 осіб з підготовленими бронегрупами для патрулювання місця події.

Читайте також:
Історія пожеж на військових складах: де в Україні вибухали боєприпаси

Люди й арсенал Калинівки: рік після катаклізму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна