Полторак розповів, скільки боєприпасів було на 6-му арсеналі до пожежі

 

Міністр оборони України Степан Полторак на засіданні уряду 10 жовтня заявив, що на момент пожежі на військових складах біля Ічні містилося 69,5 тис. тонн боєприпасів.

“Цей арсенал може розмістити 127 тис. тонн боєприпасів. Так, на початок 2014 року там було 125 тис. тонн боєприпасів. За останні роки ми передислокували до інших місць – на інші бази та арсенали, там, де у нас є можливість безпечно зберігати – 56 тис. тонн боєприпасів. Це близько 1,5 тис. вагонів, 50 складів, з огляду на те, що в нас дуже обмежені можливості щодо завантаження/розвантаження”, – пояснив генерал армії Полторак на засіданні уряду.

Він зазначив, що на момент події у сховищах арсеналу розміщувалося 69,5 тис. тонн боєприпасів, із них у боєготовності – 43 тис. тонн.

Решта – це елементи боєприпасів і комплектуючі, а також боєприпаси, які не стоять на озброєнні Збройних сил України.

“Зокрема, міни від “Тюльпана”, – у нас взагалі немає такого озброєння – які підлягали утилізації”, – додав міністр.

Читайте також:
Вибухи вже рідші: як під Ічнею гасять склади боєприпасів. ФОТОРЕПОРТАЖ

 Чекаю швидких результатів розслідування,
– президент про вибухи на Чернігівщині

Як повідомляла “Новинарня“, пожежа на 6-му арсеналі ЗСУ біля Ічні Чернігівської області почалася о 3:25 вівторка, 9 жовтня, у сховищі реактивних снарядів “Град” калібру 122 мм.

Журналіст Юрій Бутусов написав  у “Фейсбуці”, що це “схоже на сценарій Калинівки”: “стартовий двигун ракети – пожежа – вибух – розліт снарядів”.
За його даними, зараз відомо, що підірвано сховища 120-мм мінометних мін, а також 122-мм гаубичні снаряди, 125-мм танкові снаряди і 122-мм реактивні снаряди “Град”.

За даними ГШ ЗСУ, пожежу на складі боєприпасів під Ічнею спричинили чотири вибухи на території арсеналу. Відтак основною версією є диверсія.

Читайте також:
Ічня – вже дев’ята. Історія пожеж на арсеналах України за останні 15 років

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна