Чекаю швидких результатів розслідування, – Президент про вибухи на Чернігівщині

 

Президент Петро Порошенко заслухав доповідь силових відомств щодо надзвичайної події поблизу міста Ічня на Чернігівщині. Про це повідомляють у прес-центрі АП.

За словами міністра оборони України Стапана Полторака, на момент підриву склади були заповнені наполовину. Найбільш дефіцитні та найважливіші для ЗСУ боєприпаси з 6-го військового арсеналу раніше були перевезені на інші арсенали і бази із захищеним типом зберігання.

За даними на 15:00 годину, пожежа охопила близько третини всього арсеналу. Для гасіння уже використовують два спеціальних протипожежних танки, очікують на прибуття ще трьох одиниць такої ж техніки найближчим часом.

“Хочу окремо наголосити, що я чекаю швидких результатів розслідування. І дуже відповідальних”, — сказав Петро Порошенко, звертаючись до присутніх на нараді Головного військового прокурора України Анатолія Матіоса та Першого заступника Голови Служби безпеки України Віталія Малікова.

Президент наголосив, що “враховуючи близькість до російського кордону, не випадково, що основною версією Служби безпеки України, Військової прокуратури є диверсія”.

Петро Порошенко зазначив, що будуть проведені перевірки всіх, хто забезпечував охорону частини в ніч, коли сталися вибухи. “Щоб ми сьогодні повністю і ретельно вивчили цей досвід для того, аби недопустити повторення атаки диверсійно-розвідувальних груп противника”, — зазначив він.

За даними СБУ, нині розглядають три версії причин надзвичайної події. Основна з них — вчинення диверсії з проникненням на територію складів диверсійної групи, друга — порушення правил пожежної безпеки чи зберігання боєприпасів і третя — навмисний підпал чи підрив з метою приховування нестачі бойових припасів.

Як повідомляла “Новинарня“, у ніч на 9 жовтня в Ічнянському районі Чернігівської області, на 6-му арсеналі ЗС України біля селища Дружба, почали рватися снаряди, спалахнула пожежа з детонацією й розльотом боєприпасів. За твердженням представників Генштабу, причиною НП стали чотири вибухи в різних місцях – імовірно, диверсія.

У 16-кіломтеровій зоні евакуйовано понад 12 тисяч людей із міста Ічня та навколишніх сіл.

Читайте також:
Осередки пожежі уже локалізували, – МОУ про вибухи на артскладах біля Ічні

Ічня – вже дев’ята. Історія пожеж на арсеналах України за останні 15 років

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна