Вибухи на арсеналі біля Ічні здійснили через мобільний телефон, — прокурор

 

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що в момент початку вибухів на арсеналі №6 поблизу Ічні Чернігівської області в зоні покриття працював неідентифікований мобільний телефон, який могли використати для приведення вибухового пристрою в дію, повідомляє “112 Україна”.

За його словами, правоохоронці відкрили нове кримінальне провадження за фактом вибухів на військових складах в Ічні — за статтею про диверсію, ст. 113 Кримінального кодексу. Уже деякі результати слідства і докази цього.

Матіос розповів, що наразі допитані понад 340 військовослужбовців і наголосив — всі наряди, що перебували як перед вибухами, так і під час вибуху й несли службу із охорони периметру технічних територій артскладів, допитані із застосуванням поліграфа.

“Спецслужби за дорученням військових прокурорів і слідства опрацювали величезний масив інформації. Вони встановили, що на початок цих вибухів в зоні покриття та контролю працював мобільний термінал без IMEI коду“, — сказав головний військовий прокурор.

“Тобто, який неможливо ідентифікувати, єдиний на цій території, що розцінюється нами як пряма ознака застосування неідентифікованого телефонного апарату для приведення того чи іншого вибухового пристрою для вибуху”, — розповів Матіос.

Як повідомляла “Новинарня“, станом на ранок вівторка, 16 жовтня, триває гасіння осередків пожежі на 6-му арсеналі в Ічні Чернігівської області та очищення від вибухонебезпечних предметів прилеглої 16-кілометрової зони.

У ніч на 9 жовтня на 6-му арсеналі ЗС України біля селища Дружба, почали рватися снаряди, спалахнула пожежа з детонацією й розльотом боєприпасів. Було евакуйовано понад 12 тисяч осіб із навколишніх сіл.

За твердженням представників Генштабу, причиною НП стали чотири вибухи в різних місцях – імовірно, диверсія.

Читайте також:
Полторак розповів, скільки боєприпасів було на 6-му арсеналі до пожежі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна