На арсеналі в Ічні ще лунає один-два вибухи на годину

 

Інтенсивність поодиноких вибухів на технічній території 6-го арсеналу в Ічні Чернігівської області порівняно з минулою добою суттєво зменшилася.
Про це в понеділок, 15 жовтня, повідомила прес-служба Міноборони.

Із 6:00 до 12:00 спостерігалися незначні поодинокі вибухи в осередках тління з періодичністю один-два вибухи на годину.

“Щодо ситуації вночі, інтенсивність вибухів на технічній території зменшилась у понад п’ять разів у порівнянні з аналогічним періодом минулої доби. У деякі години не було зафіксовано жодного вибуху”, – ідеться в повідомленні.

З ранку на території арсеналу працюють пожежні танки, інженерна та спеціальна техніка ЗС України, а також залучена пожежна техніка та авіація ДСНС.

Безперервне забезпечення водою місць гасіння здійснювали спеціальний пожежний потяг, розташований поблизу арсеналу та трикілометрова рукавна лінія для подачі води до технічної території.

Координацію сил і засобів, залучених до ліквідації наслідків надзвичайної події на території арсеналу здійснює аєророзвідка ЗС України.

15 груп розмінування ЗС Украіни продовжують очищення технічної території від вибухонебезпечних предметів.

Триває відновлення інфраструктури арсеналу та казармено-житлового фонду силами квартирно-експлуатаційних підрозділів ЗС України. Проводиться робота з перекриття дахів казарм, адміністративних приміщень, ремонт електромереж, вуличного освітлення. Відновлено електропостачання котельні.

Як повідомляла “Новинарня“, в ніч на 9 жовтня на 6-му арсеналі ЗС України біля селища Дружба, почали рватися снаряди, спалахнула пожежа з детонацією й розльотом боєприпасів. Було евакуйовано понад 12 тисяч осіб із навколишніх сіл.

За твердженням представників Генштабу, причиною НП стали чотири вибухи в різних місцях – імовірно, диверсія.

У Міноборони заявляли заявляли, що станом на 10:00 13 жовтня на території 6-го арсеналу припинилася детонація боєприпасів.
Однак надалі вибухи поновилися через роздування вітром осередків тління.

Читайте також:
Полторак розповів, скільки боєприпасів було на 6-му арсеналі до пожежі

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна