NYT: перші партії озброєння з нового пакета від США вже в Україні

Україна отримала перше озброєння з нового пакету допомоги від США в розмірі 61 млрд доларів. До партії увійшли протитанкові ракети й 155-міліметрові артилерійські снаряди.

Про це повідомляє американське видання The New York Times з посиланням на неназваних посадовців зі США та Європи.

Як повідомляється, зброя надійшла в Україну ще в понеділок, 29 квітня. У вівторок, 30 квітня, до Польщі прибула нова поставка ракет-перехоплювачів Patriot з Іспанії. Незабаром вони будуть в Україні.

Але можуть знадобитися тижні для надходження додаткових партій ракет великої дальності Storm Shadow, які за словами високопосадовців є “абсолютним пріоритетом”.

Поставки можуть бути особливо швидкими, якщо боєприпаси вже накопичені в Центральній і Східній Європі, де Сполучені Штати і їхні союзники зберігають резерви. За словами офіційних осіб, фахівцям з логістики на американській військовій базі у німецькому місті Вісбаден може знадобитися лише кілька днів, щоб скоординувати доставку найнеобхіднішого озброєння.

Частина американських високопосадовців вважає, що Росія продовжить досягати незначних успіхів на сході та південному сході до 9 травня. Частина ж вважає, що РФ не має сили для серйозного прориву до цієї дати.

Водночас аналітики в уряді США та за його межами вважають, що, ймовірно, Україна зможе стабілізувати ситуацію на лінії фронту завдяки надходженню допомоги в кращому разі – уже влітку, у гіршому – до кінця року.

Читайте також:
ЗМІ: Італія може до саміту G7 надати Україні новий пакет допомоги, куди увійде система ППО SAMP/T

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна