США розпочали перемовини про передання Україні нового пакету допомоги на $50 млрд, — Bloomberg

Сполучені Штати Америки ведуть перемовини з країнами G7 щодо того, щоб надати Україні допомогу в розмірі 50 мільярдів доларів.

Про це повідомляє видання Bloomberg.

Значна частина коштів буде виділена з надприбутків від заморожених російських активів, більшість яких перебуває у Європі, і на які нараховуються відсотки..

Як стверджує видання з посиланням на інформаторів, знайомих із ситуацією, цей план обговорюється між країнами G-7.

США наполягають на досягненні угоди під час зустрічі лідерів G-7 в Італії в червні. Втім, за словами обізнаних осіб, обговорення цієї теми було складним, і підписання угоди може зайняти місяці.

Як відомо, країни G-7 заморозили близько 280 мільярдів доларів активів російського центрального банку у відповідь на вторгнення РФ в Україну в лютому 2022 року. Більшість з них зберігається в Європі через бельгійську розрахункову палату Euroclear.

Відповідно до фінансових результатів Euroclear за перший квартал, станом на 15 лютого близько 159 мільярдів євро заморожених російських активів принесли чистий прибуток у 557 мільйонів євро (601 мільйон доларів). З минулого року активи принесли близько 3,9 млрд євро чистого прибутку. Очікується, що ці активи приноситимуть близько 5 мільярдів євро надприбутків щорічно.

Читайте також:
ЗМІ: Італія може до саміту G7 надати Україні новий пакет допомоги, куди увійде система ППО SAMP/T

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна