Пожежа на арсеналі в Ічні: завершується розмінування території, поліція обходить двори

 

На території 6-го арсеналу в Ічнянському районі Чернігівської області станом на ранок п’ятниці кількість осередків тління значно зменшилася, працює пожежна техніка.
Про це повідомив ЗМІ начальник управління комунікацій і преси Міністерства оборони Олексій Чернобай.

“Станом на 9:00 12 жовтня на території 6-го арсеналу тривають заходи з ліквідації наслідків надзвичайної події, які організовує оперативна група з ліквідації наслідків на чолі з керівництвом Міністерства оборони України і Збройних сил України. Інтенсивність вибухів, а також кількість осередків тління цієї ночі порівняно з попередньою значно зменшилася”,- написав полковник Чернобай на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

Він поінформував, що на території арсеналу працює пожежна техніка – дев’ять пожежних танків ГПМ-54, три інженерні машини розгородження (ІМР), 15 пожежних автомобілів.

Здійснюється аеророзвідка, з початком світлої пори доби працює авіація ДСНС України. 15 груп розмінування здійснюють очищення адміністративної території арсеналу.

“Ці роботи планується завершити сьогодні і провести контрольний огляд”, – повідомив представник Міноборони.

За його словами, в населених пунктах поблизу арсеналу працює 21 піротехнічна група від ДСНС задля очищення місцевості, доріг і під’їзних шляхів від залишків вибухонебезпечних предметів.

В Ічнянському районі поліція проведе подворовий обхід територій, прилеглих до військових складів, де сталася детонація боєприпасів, для надання допомоги місцевим жителям у разі необхідності.
Про це заявив заступник голови Національної поліції України Олександр Фацевич.

Як повідомляє департамент комунікації НПУ, відповідне доручення Фацевич дав на оперативній нараді в п’ятницю вранці.

“Люди повертаються додому, тому ви маєте відслідковувати і мати інформацію про повернення громадян по всіх населених пунктах. Цю інформацію необхідно постійно надавати до ситуаційного центру Національної поліції. Цю роботу потрібно проводити вже зараз із населенням, яке повернулося – яка допомога потрібна в межах компетенції поліції “, – сказав Фацевич.

За інформацією НПУ, станом на 8:00 ранку до поліції надійшло 102 звернення громадян, пов’язаних із вибухами на військових складах.
11 повідомлень стосувалися пошкодження будинків, ще 34 повідомлення – фактів виявлення боєприпасів.

Також поліцейські перевірили дев’ять повідомлень про можливі випадки мародерства. Жодне з цих звернень не підтвердилося.

Водночас до поліції не надійшло жодного повідомлення про постраждалих від вибухів на складах.

Читайте також:
Ічня оживає після вибухів: селяни повертаються до своїх домівок. ВІДЕО

Як повідомляла “Новинарня“, в ніч на 9 жовтня на 6-му арсеналі ЗС України біля селища Дружба, почали рватися снаряди, спалахнула пожежа з детонацією й розльотом боєприпасів.
За твердженням представників Генштабу, причиною НП стали чотири вибухи в різних місцях – імовірно, диверсія.

Станом на ранок 11 жовтня пожежу ліквідували в повному обсязі, але тривають поодинокі вибухи.

Читайте також:
Не виключаю нові кадрові рішення, — Порошенко про вибухи на артскладах на Чернігівщині

Ічня – вже дев’ята. Історія пожеж на арсеналах України за останні 15 років

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна