На арсеналі в Ічні ще чути поодинокі вибухи, — Міноборони

 

Станом на 13:00 пожежу на 6-му арсеналі біля Ічні на Чернігівщині ліквідовано в повному обсязі, але тривають поодинокі вибухи. “На сьогодні є два майданчики, де відбувається гасіння остаточного тління”, — повідомив заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Ігор Павловський у коментарі телеканалу “Прямий”.

На технічній території арсеналу працює 9 пожежних танків, 3 ІМР, авіація ДСНС здійснила 11 скидів води. А також здійснюється аеророзвідка ЗС України.

“Із 10 жовтня на території арсеналу працює 15 груп розмінування, які очистили адміністративну територію, що дає змогу повернути військовослужбовців до виконання завдань і відновлення життєдіяльності військової частини“, — зазначив Павловський.

Остаточні збитки на цей час з’ясувати неможливо, адже багато сховищ пошкоджено внаслідок вибухових хвиль.

Як повідомляла “Новинарня“, у ніч на 9 жовтня в Ічнянському районі Чернігівської області, на 6-му арсеналі ЗС України біля селища Дружба, почали рватися снаряди, спалахнула пожежа з детонацією й розльотом боєприпасів. За твердженням представників Генштабу, причиною НП стали чотири вибухи в різних місцях – імовірно, диверсія.

Читайте також:
Не виключаю нові кадрові рішення, — Порошенко про вибухи на артскладах на Чернігівщині

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна