100 днів господарника-СБУшника: голова ДонОДА Куць прибрав “розсадники контрабанди”

100 днів господарника-СБУшника. Про що звітував губернатор Донеччини

 

Голова Донецької обласної державної та військово-цивільної адміністрації Олександр Куць у середу, 3 жовтня, на прес-конференції у Краматорську прозвітував про 100 днів роботи на посаді.
Про це інформує “Новинарня” з посиланням на прес-службу ДонОДА.

Як вбачається зі звіту, основний акцент у своїй роботі генерал СБУ на посаді очільника ОДА/ВЦА робить на відновленні та відбудові інфраструктури регіону.
Так, заявив Куць, наразі на Донеччині діє 16 оновлених опорних шкіл, які мають новітнє обладнання. Функціонує 121 інклюзивний клас, де здобувають освіту 187 дітей з особливими освітніми потребами.

“Ми запланували відкриття 20 ресурсних центрів підтримки інклюзивної освіти, сіт таких центрів вже працює на Донеччині”, – ділиться планами Куць.

Відкривають також центри безпеки в об’єднаних громадах. Зараз діє сім, до кінця року готуються відкрити ще 13 таких центрів.

Регіон продовжують готувати до зими, тривають ремонти мостів та доріг.

54 дітям-сиротам придбали житло, ще 235 одиниць житла – у планах придбати.

Безпеку, каже силовик, зміцнюють і на суші, і на морі. За гроші із обласного бюджету придбали рейдово-водолазний катер. Його вартість – 5,7 млн. грн.

“За його допомогою спецпризначенці аварійно-рятувального загону, який базується у Маріуполі, зможуть розміновувати акваторію, виявляти та знешкоджувати вибухонебезпечні предмети, рятувати людей”,  – розповів Олександр Куць.

Під знаком питання залишається невирішеним питання водопостачання в регіоні. Причина: Донецька фільтрувальна станція перебуває у “сірій зоні”, відтак постійно потрапляє під обстріли незаконних збройних формувань.

“Система водопостачання зношена на 70%. Ми маємо багато проблем у цьому напрямку. Усім відомо, що, на жаль, вода до нас постачається з тимчасово окупованої території”, – констатує очільник ОДА.

Куць наголосив, що не бачить доцільності у роботі гуманітарних логістичних центрів на лінії зіткнення, облаштованих його попередником Павлом Жебрівським. Зараз вони не працюють.  Потребу відновлення їх діяльності та загалом доречність розглянуть після того, як завершать реконструкцію КПВВ “Новотроїцьке” та “Майорське”.
Як відомо, такі логістичні центри негласно називають “розсадниками контрабанди” через лінію зіткнення.

На зустрічі також розглянули звернення жителів Костянтинівки щодо створення у місті військово-цивільної адміністрації. На думку Куця, таке рішення є недоцільним.

“Для того, щоб запрацювала ВЦА – потрібно, аби не працювала міська рада: більше двох місяців не приймала важливих рішень. Щодо бюджету, наприклад. Волноваська міська рада, наприклад, більше ДВОХ місяців не може зібратися. А по Костянтинівці я таких проблем не бачу, рада там працює, рішення вони приймають. Можливо, вони когось не влаштовують – впливайте на депутатів, працюйте із ними”, – пояснив Куць.

Як інформувала “Новинарня“, Указом Президента Донецьку ОДА 22 червня 2018 року очолив генерал СБУ Олександр Куць. Попередній голова – Павло Жебрівський – очолював Донецьку ОДА/ВЦА три роки – з 11 червня 2015-го, після чого пішов у відставку за власним бажанням та був призначений аудитором НАБУ від президента, хоча не мав міжнародного досвіду.

підготувала: Людмила Кліщук

Читайте також:
Куць скасував рішення Жебрівського про звільнення АТОвця Весьолкіна
з голови ВЦА Зайцевого

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна