На Донеччині модернізували КППВ “Мар’їнка”

 

На контрольно-пропускному пункті “Мар’їнка”, що поруч з окупованим Донецьком, українська влада завершила роботи з облаштування в’їзду та виїзду.
Про це повідомила прес-служба Донецької ОДА.

“Встановили два зали очікування (по одному на в’їзд та виїзд), обладнали їх системами вентиляції, кондиціонування та обігріву, розмістили інформаційні стенди та монітори; забезпечили стабільне електропостачання; збудували свердловину та підвели воду до санітарних модулів… Один із них (модулів – “Н”) адаптували під потреби людей з обмеженими фізичними можливостями. Встановили навіси над пішохідними зонами та зонами проходження автомобільного контролю, а також огорожу всередині КПВВ для розмежування руху автотранспорту від пішохідних доріжок”, – ідеться в повідомленні з обласної адміністрації.

Зазначається, що в понеділок, 17 вересня, модернізований КПВВ відвідали голова Донецької ОДА Олександр Куць та делегація політичних директорів міністерств закордонних справ країн об’єднання Бенілюкс (Бельгія, Нідерданди, Люксембург).

“Хочемо забезпечити комфортне перебування людей на лінії розмежування – тих, хто її перетинає, і тих, хто забезпечує цей процес. Усі конструкції легко розбираються. Коли лінія розмежування пересунеться вперед – перенесемо і їх. Аж до державного кордону України з Російською Федерацією”, – прокоментував керівник Донецької ОДА і ВЦА.

Облаштування КПВВ здійснювали коштом обласного бюджету, витративши 11,3 млн. гривень.

“Обслуговування пропускного пункту також здійснюватиметься за рахунок обласних коштів – вже уклали відповідний договір з місцевим комунальним підприємством”, – зазначили в ОДА.

В адміністрації додали, що КПВВ “Мар’їнка” – пілотний проект, і невдовзі подібним чином планують облаштувати решту КПВВ, що діють на Донеччині – “Новотроїцьке”, “Гнутове” та “Майорськ”.

Як інформувала “Новинарня“, на початку вересня Об’єднані сили реконструювали КПВВ “Станиця Луганська”.

Читайте також:
КПВВ “Новотроїцьке” відкрили, загасивши пожежу

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна