Аудит НАБУ сформовано. Від президента – Жебрівський

 

Президент Петро Порошенко своїм указом призначив колишнього нардепа, екс-голову Донецької ОДА та військово-цивільної обласної адміністрації Павла Жебрівського до комісії з аудиту НАБУ.

“Відповідно до частини шостої статті 26 Закону України “Про Національне антикорупційне бюро України” постановляю: визначити до складу комісії зовнішнього контролю з проведення незалежної оцінки (аудиту) ефективності діяльності Національного антикорупційного бюро України Жебрівського Павла Івановича”, – йдеться в Про це йдеться в указі.

Документ набирає чинності з дня його опублікування, 19 червня.

Павло Жебрівський подякував президенту за нову посаду.

“Докладу максимум зусиль, щоб сумлінно й достойно виконувати покладені на мене обов’язки та виправдати очікування суспільства на очищення влади й подолання корупції”, – написав політик у “Фейсбуці” ввечері цього ж дня.

На новій роботі він збирається “допомогти зробити цей орган (НАБУ) максимально прозорим та ефективним”.

“Оцінку діяльності НАБУ зобов’язуюся проводити неупереджено, справедливо, безвідносно до політичних вподобань та підтекстів”, – запевнив Жебрівський.

Як інформувала “Новинарня“, 11 червня – після трьох років роботи на посаді – голова Донецької ОДА Павло Жебрівський заявив, що подав президенту заяву про відставку за власним бажанням.
13 червня це рішення схвалив Кабінет Міністрів.
Того ж дня президент Порошенко підписав указ про його звільнення і нагородив орденом Ярослава Мудрого.

Після призначення Жебрівського аудит НАБУ сформований повністю. Верховна Рада за своєю квотою 7 червня призначила до комісії Володимира Василенка, Кабмін – ще у травні 2017-го – Михайла Буроменського.

Того ж року кілька разів провалилися спроби призначити аудиторами НАБУ іноземців.

Як відомо, лише аудит НАБУ спроможний достроково змінити керівництво Бюро.

Читайте також:
Екс-кандидатка в аудитори НАБУ Марта Борщ стала адвокатом втікача Онищенка

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна