Екс-кандидатка в аудитори НАБУ Марта Борщ стала адвокатом втікача Онищенка

 

Колишній обвинувач екс-прем’єра Павла Лазаренка Марта Борщ, яка відмовилася від посади аудитора НАБУ, стала адвокатом нардепа-утікача Олександра Онищенка.

Про це в четвер, 8 лютого, повідомила “Українська правда” з посиланням на свої джерела. Онищенко підтвердив цю інформацію “УП”.

Раніше цього дня нардеп Єгор Соболєв поінформував, що Борщ зняла свою кандидатуру на посаду аудитора Національного антикорупційного бюро України від Верховної Ради.

У її листі про це наводилась така аргументація: “Якби призначення відбулося минулого року, я б мала час і можливість виконувати цю роботу. Але зараз мої зобов’язання по роботі не дозволяють мені взяти на себе таку відповідальність”.

Як відомо, за даними слідства НАБУ, нардеп-мільйонер Олександр Онищенко з поплічниками продавали газ держпідприємства “Укргазвидобування” за допомогою кількох своїх компаній через псевдобіржі, що завдало державі збитків на мільярди гривень.
Керівниками злочинного угрупування крім самого депутата вважаються його матір Інесса Кадирова і бізнесмен Валерій Постний.
Верховна Рада у 2016 році зняла з Онищенка недоторканність, але той втік з України та перебуває в розшуку. Інтерпол відмовився оголошувати Онищенка в міжнародний розшук.
Українським ЗМІ Онищенко дає інтерв’ю в Іспанії.

У 2017 році антикорупційний комітет ВР і парламент не змогли вирішити питання з обранням аудитора НАБУ, хоча було кілька спроб, зокрема й щодо Марти Борщ.
Провладні сили при цьому просували на посаду британця Найджела Брауна.

Американка Марта Борщ відома зокрема як прокурор-обвинувач екс-прем’єр-міністра України Павла Лазаренка на тривалому процесі у США.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна