Американська обвинувачка Лазаренка Марта Борщ відмовилася бути аудитором НАБУ

 

Кандидат на посаду аудитора НАБУ від Верховної Ради Марта Борщ зняла свою кандидатуру.

Про це на своїй сторінці у “Фейсбуці” повідомив депутат Єгор Соболєв, колишній голова Комітету ВР з протидії корупції.

“Марта Борщ, яка звинувачувала Павла Лазаренка від імені Сполучених Штатів, просить більше не розглядати її кандидатуру на аудитора Антикорупційного бюро України. Отримав від неї листа вночі”, – написав він.

Соболєв навів аргументацію американки: “Якщо б призначення відбулося минулого року, я б мала час і можливість виконувати цю роботу. Але зараз мої зобов’язання по роботі не дозволяють мені взяти на себе таку відповідальність”.

Нардеп від “Спомопомочі” нагадав, що минулого року, коли він очолював парламентський комітет з протидії корупції, запропонували кандидатуру Борщ для призначення аудитором НАБУ від Верховної Ради.

“Інша наша пропозиція парламенту – іспанський прокурор Карлос Кастресана, який очолював утворений ООН антикорупційний трибунал для Гватемали. Цей трибунал відправив за грати корумпованого президента цієї країни та половину парламентаріїв.
Але президент [України] та більшість депутатів Верховної Ради прагнуть призначити аудитором НАБУ залежну від них людину”, – зазначив він.

Як відомо, 2017 року комітет ВР і парламент не змогли вирішити питання з обранням аудитора НАБУ, хоча було кілька спроб.
Провладні сили при цьому просували на посаду британця Найджела Брауна.

Єгор Соболєв пов’язує усунення його з посади голови парламентського Комітету з протидії корупції і зокрема із перешкоджанням призначенню “ручного” аудитора НАБУ.

Читайте також:
Уряд обрав свого аудитора НАБУ. Не іноземця

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна