Коаліція у Раді знову не змогла протягнути свого аудитора НАБУ

 

Верховна Рада не змогла затвердити кандидатуру незалежного аудитора Національного антикорупційного бюро за своєю квотою.
Під час голосування у четвер, 13 липня, забракло голосів.

Антикорупційний комітет парламенту рекомендував чотирьох кандидатів на посаду представника ВР у складі комісії зовнішнього контролю з проведення незалежної оцінки (аудиту) ефективності діяльності НАБУ – Олександру Яновську і Сергія Гончаренка, а також іноземців Марту Борщ, Карлоса Кастресану.

За результатами рейтингового голосування найбільшу кількість голосів – 207 – набрала кандидатура Яновської, професора кафедри правосуддя Київського національного університету ім. Шевченка.
Американський прокурор Марта Борщ, яка “посадила” екс-прем’єра Павла Лазаренка, набрала 111 голосів.

За результатами основного голосування Олександра Яновська не набрала необхідної кількості голосів (“за” – 216).

Всупереч закликам деяких представників коаліції, спікер Андрій Парубій не поставив на голосування повернення до розгляду.

Як писала “Новинарня“, 21 березня парламент не зміг обрати члена комісії з аудиту НАБУ, після чого було оголошено новий конкурс.
У ньому брали участь британець Найджел Браун, якого раніше намагалися “протягнути” фракції Блоку Петра Порошенка і “Народного фронту”, Марта Борщ, Олександра Яновська, представник Академії адвокатури Сергій Гончаренко,прокурор з Іспанії Карлос Кастресан та ін.

Аудиторами НАБУ призначаються три особи – від ВР, Кабміну і президента. Закон прописаний так, щоб ці люди мали великий досвід роботи за кордоном.
По суті, лише аудитори можуть достроково звільнити з посади голову НАБУ.

Читайте також:
Уряд обрав свого аудитора НАБУ. Не іноземця

“Президенту потрібен всезагальний одобрямс серед аудиторів НАБУ”, – Чумак

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна