СБУ перехопила розмови переляканих ватажків “ДНР”, які чекають призначень із Москви

 

Співробітники Служби безпеки України перехопили розмови ватажків терористичної організації “ДНР”, в яких ті обговорюють зміни у “владній структурі” псевдореспубліки та погодження цих дій з Кремлем.

Як передає “Новинарня“, відповідний запис СБУ оприлюднила в понеділок, 24 вересня.

“Шостого вересня 2018 року приблизно о 18.30 офіційний радник вже загиблого Олександра Захарченка Олександр Казаков зателефонував Дмитру Трапезнікову, який на той час виконував обов’язки голови так званої «ДНР».
Як стало зрозуміло з розмови, вони чітко розраховують на вирішення «ситуації» Владиславом Сурковим, усім відомим в іпостасі помічника президента РФ Путіна та куратора тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей”, – ідеться в повідомленні СБУ.

Під час спілкування донецькі сепаратисти очікували на вердикт після екстреної наради у Москві щодо остаточного затвердження Росією нового “глави ДНР” та складу “ради міністрів ДНР”.

У той же день близько дев’ятої вечора між Трапезніковим та Денисом Пушиліним, який обіймав посаду голови “народної ради ДНР”, відбулася ще одна показова розмова.

“«Товарищі» узгоджували свої дії спільно з «керівником МГБ ДНР» Павленком стосовно якнайшвидшої нейтралізації Казакова (радника Захарченка) через позбавлення його волі. За їхньою інформацією, Казаков у власних цілях планував героїзувати «образ колишнього ватажка «ДНР» та забезпечити збереження влади так званої «групи Захарченка».
У цій бесіді Пушилін, зокрема, висловлює особисту зацікавленість у негайній необхідності усунення із займаної посади терориста Тимофеєва (на прізвисько «Ташкент») через його примусове звільнення з посади «віце-прем’єра-міністра – міністра доходів і зборів ДНР» за терміновим розпорядженням самого ж Пушиліна”, – переповідає прес-центр СБУ.

Прикметно, що, за словами Трапезнікова, “глава МГБ ДНР” Павленко в розмові з ним “боявся, що їхній зв’язок через Україну гуляє”.

Запис розмов відбувся через тиждень після смерті ватажка “ДНР” Олександра Захарченка.

“Він свідчить про повну залежність так званого «вищого керівництва ДНР» від рішень «куратора від Кремля» пана Суркова.
Зміст перемовин вказує на існуючий сталий конфлікт між керманичами фейкової «республіки». Він доводить наміри Пушиліна та Трапезнікова у будь-який спосіб позбутись впливових конкурентів «з команди Захарченка», зокрема Казакова і Тимофеєва, та завершити «місцевий державний переворот»”, – констатують в СБУ.

Читайте також:
Економічна “революція” після перевороту в “ДНР”: виграш для Курченка

Як повідомляла “Новинарня“, 7 вересня “народна рада ДНР” призначила свого керівника Дениса Пушиліна “тимчасово виконуючим обов’язки глави ДНР”.
Попередній ватажок угруповання Олександр Захарченко був убитий 31 серпня в результаті вибуху в ресторані “Сепар” в центрі Донецька. На посаду ватажка “ДНР” був тимчасово призначений “віце-прем’єр” Дмитро Трапезников, який невдовзі втратив владу і виїхав до Росії.

При цьому так звана “група Олександра Захарченка” була розгромлена. Олександр Тимофєєв на прізвисько “Ташкент”, який очолював “міністерство доходів і зборів ДНР” (він теж був поранений вибухом у кафе) виїхав до Росії, як і радники Захарченка Олександр Казаков “Гроза” та Олександр Пашин “Сєвєр”.

При цьому група Дениса Пушиліна звинувачує Тимофєєва в розкраданнях.

Пушиліна називають ставлеником помічника Путіна Владислава Суркова.

Читайте також:
На хуторі у Прилєпіна під Москвою засвітилися вигнанці з “ДНР”
і сербський снайпер Берич

“Синьйор Помідор” Трапезников не влаштовує старих кандидатів на “главу ДНР”,
– Казанський

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна