Економічна “революція” після перевороту в “ДНР”: виграш для Курченка

 

Після зміни маріонеткової влади в ОРДО всі підприємства, які були під управлінням так званої “ДНР”, переходять під зовнішнє управління російської компанії “Внєшторгсервіс”, яку пов’язують з олігархом-втікачем Сергієм Курченком.
Про це йдеться в статті російської редакції”“Радіо Свобода”.

Видання зазначає, що в економіці окупованих районів Донеччини відбуваються “революційні зміни”, зокрема найбільші – в секторі, який очолював екс-“міністр промисловості і торгівлі “ДНР” Олексій Грановський.

“Всі підприємства, які перебували під зовнішнім управлінням республіки, потрібно передати під зовнішнє управління “Внешторгсервісу”. Грановський б цього, звичайно, не зробив”, – сказало автору статті джерело в “уряді ДНР”.

Привертає увагу, що бойовик з бандфоомування “Восток” Олександр Ходаковський, усунутий від важелів влади в ОРДО, після майже чотирьох місяців мовчання відкрив телеграм-канал, в якому заявив, що підтримує ідею передачі всієї промисловості під “зовнішнє управління” компанії “Внешторгсервіс”. 

“Я виступав і виступаю за відтворення колишньої схеми, коли вуглевидобуток, енергогенерація, коксохімія, металургія і логістика працюватимуть в замкнутому циклі. Але це означає, що основні компоненти економіки будуть зосереджені в руках керуючої компанії “Внешторгсервіс”. Це, безумовно, послабить місцеву владу, залишивши за нею тільки малий і середній бізнес, який переживає зараз не найкращі часи”, – написав Ходаковський.

“Замкнутий цикл” існував на території Донецької, Луганської і частини Дніпропетровської (родовища залізної руди під Кривим Рогом) областей, а зараз непідконтрольні Україні території займають лише 30% Донецької та Луганської областей. Втім, про це Ходаковський не пише, зазначає видання.

Непублічну компанію “Внешторгсервіс” пов’язують з українським олігархом Сергієм Курченком, що 2014 року втік до Москви. 
Очолював її колишній віце-губернатор Іркутської області РФ Володимир Пашков.

Новий ватажок “ДНР” Денис Пушилін минулої п’ятниці провів засідання так званої “ради міністрів”, після якого виступив з гучними заявами: з “Внешторгсервісом” буде підписаний договір про соціальну відповідальність, в “ДНР” зайде філія російського банку, “який буде емітувати кредитні карти для населення”.

Для розслідування зловживань міністерства податків і зборів та його керівництва (при всіх викриттях нова влада намагаються Олександра Захарченко не згадувати) в народному ради створена спеціальна міжвідомча комісія, яка буде розбирати численні випадки “віджиму” власності. Аналогічна комісія створена і з силовиків.

Також Пушилін оголосив про те, що найближчим часом всі конфісковані ринки повернуться до законних власників або в муніципальну власність міст.

“За два тижні “ДНР” стала зовсім іншою територією. Олександр Захарченко, Дмитро Трапезников і Володимир Кононов з позивним “Цар” не мали військової освіти, але практично завжди носили військову форму з погонами генерал-майора, полковника і генерал-лейтенанта відповідно. Фотографій Дениса Пушиліна в формі немає. Новому главі “ДНР” не підкорятимуться люди зі зброєю, і він не зможе впливати на всі великі економічні активи. У самопроголошеній республіці досягнута повна керованість з боку Росії при відсутності навіть номінального протесту і опору на місцях”, – ідеться в статті “Радіо Свобода”.

Читайте також:
“Віджатими” українськими заводами в ОРДЛО керує
екс-губернатор Іркутської області Росії, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна