Ватажок “ДНР” Захарченко вбитий вибухом в кафе “Сепар”. ВІДЕО

оновлено

Ватажка “ДНР” Олександра Захарченка вбили під час вибуху в кафе “Сепар” на вулиці Пушкіна в Донецьку.

Про це повідомляють джерела російського пропагандистського телеканалу Life.ru з місця подій.

Захарченко отримав важкі поранення, від яких помер у лікарні.

Цю інформацію підтвердив офіційний сайт угруповання “ДНР”.

Зазначається, що важкі поранення отримав другий за вагою діяч угруповання – Олександр “Ташкент” Тимофєєв, так званий “заступник голови ради міністрів ДНР”, “міністр доходів і зборів”.

Канал “Росія 24” показав відео з майданчику перед кафе, на якому видно понівечене тіло:

Як пише журналіст Денис Казанський, за деякими даними, ресторан “Сепар” належав самому Захарченку й охоронявся за першим розрядом.

Такий вигляд мало кафе “Сепар” у Донецьку до вибуху

Служба безпеки України підтверджує загибель Захарченка. Про це заявила речниця СБУ Олена Гітлянська, передає “Українська правда”.

“Так, за нашою інформацією це відповідає дійсності. Ми вважаємо це результатом міжусобних воєн”, – сказала вона.

Олександр Захарченко – проросійський терорист, бойовик, так званий “глава ДНР”. Під час проросійських виступів на сході України керував донецьким відділенням харківського бійцівського клубу “Оплот”.
16 квітня 2014 року очолив групу бойовиків, які зайняли будівлю Донецької міської адміністрації. У травні був призначений “військовим комендантом” захопленого бойовиками Донецька. Згодом призначений на посаду “заступника міністра внутрішніх справ ДНР”. У серпні змінив на посаді “голову ради міністрів ДНР” Олександра Бородая.
У листопаді 2014 року, після нелегітимних виборів у “ДНР”, невизнана ЦВК республіки оголосила, що Захарченко отримав перемогу.

Після того згадував, як у 2014 році його бойовики самі спалили село Кожевня.

Лицар і паяц. Діалог офіцера Збройних сил України з ватажком донецьких терористів Олександром Захарченком біля аеропорту Донецька, січень 2015

За даними ЗМІ, у 2010 році Олександр Захарченко проходив обстеження в Харківському обласному центрі медико-соціальної експертизи. Там йому була офіційно привласнена II група інвалідності з психічного захворювання. У документі медичного центру наголошується “стійкі незворотні психічні розлади”. Йому було призначено лікування в стаціонар Харківської обласної клінічної психіатричної лікарні №3. В довідці також також наголошується, що дії хворого Захарченка “несуть загрозу оточуючим”.

Роки 2010-2013 були вилучені з офіційної російської біографії Захарченка. За деякими даними, він працював супервайзером горілчаної компанії “Олімп”, сторожем, керував шахтою-копанкою, торгував курятиною у філії “Гаврилівських курчат”, працював у конвертаційному центрі.
Однак 2013 року, якраз після спілкування з лікарями, Захарченко знову з’явився в ЗМІ — вже як активіст харківської проросійської організації “Оплот”.

Як інформувала “Новинарня“, після вбивства медійного бойовика “ДНР” Арсена Павлова “Мотороли” Захарченко посилив заходи із власної охорони.

Читайте також:
Бойовик Моторола загинув від вибуху в ліфті в Донецьку

Хто й навіщо вбив Гіві. ГОЛОВНІ ВЕРСІЇ

У Підмосков’ї вбили лідера організації “Оплот” і харківських “тітушок” Жиліна

У Луганську знищено ватажка “армії ЛНР” Анащенка.
Кивають на українських “карателів”. ФОТО, ВІДЕО

Наступник “Мотороли” розбився у ДТП. Його дівчина загинула. ФОТО, ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна