У Підмосков’ї вбили лідера організації “Оплот” і харківських “тітушок” Жиліна, – ЗМІ

 

Голову харківської проросійської організації “Оплот” Євгена Жиліна застрелили сьогодні, 19 вересня, в елітному ресторані під Москвою. Про вбивство одіозного власника бійцівського клубу, який був одним із лідерів “Антимайдану” й харківських бандитів-“тітушок”, повідомляють російські ЗМІ.

“Сьогодні ввечері в ресторані «Ветерок», розташованому в селищі Горки-2 на Рубльово-Успенському шосе в Підмосков’ї, невідомий злочинець зробив кілька пострілів із пістолета в двох відвідувачів, після чого зник”, – повідомило російському агентству “Інтерфакс” джерело в правоохоронних органах.

За даними агенції, розшукуваний і заочно заарештований в Україні Жилін помер від отриманих поранень. Його супутника Андрія Козирєва доставили до найближчої лікарні.

За попередньою інформацією, вбивця чекав своїх жертв за столиком у ресторані й відкрив вогонь, щойно ті зайшли в заклад.

Після вбивства він поїхав на автомобілі з водієм, який чекав на нього біля ресторану. Деякі ЗМІ повідомляють, що вбивця від’їхав на таксі, за іншими даними – кілерів могло бути кілька й вони зникли з місця події на таксі Nissan жовтого кольору і темній іномарці.

Перше кримінальне провадження проти Євгена Жиліна було порушено в лютому 2014 року. При цьому в березні 2015 року стало відомо, що Жилін фінансував угруповання “ДНР” і “ЛНР” через харківські фірми.

Наприкінці березня 2015 року прокуратура Харківської області почала кримінальне провадження за фактом пособництва в привласненні коштів територіальної громади через фіктивні фірми Жиліна, вчинене за попередньою змовою групою осіб.

6 липня 2015-го Жилін був оголошений у розшук у зв’язку з підозрою у вчиненні злочинних дій із застосуванням предметів, заздалегідь заготовлених для завдання тілесних ушкоджень, вчиненні грабежу, поєднаного з насильством, викрадення людини, яке супроводжувалося заподіянням потерпілому фізичних страждань, а також у погрозі вбивством.

3 лютого 2016 року  Печерський суд Києва заочно заарештував Євгена Жиліна. За інформацією МВС, лідер “Оплоту” виїхав з України ще 21 лютого 2014 року (в день втечі з країни тодішнього президента Віктора Януковича).

Читайте також:
Військовий прокурор АТО їздить на “Лендкрузері”, отриманому за довіреністю від батька терориста Жиліна

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна