Бойовик Моторола загинув від вибуху в ліфті в Донецьку

 

У Донецьку в неділю, 16 жовтня, вбитий один із найвідоміших терористів “ДНР” росіянин Арсен Павлов, позивний Моторола. Про це повідомило російському агентству “Інтерфакс” інформоване джерело.

“За попередніми даними, в ліфті будинку, де проживав Арсен Павлов спрацював саморобний вибуховий пристрій. Сам ополченець попередньо перебував у цей момент в епіцентрі вибуху і отримав травми несумісні з життям”, – сказав співрозмовник.

За його словами, в замаху підозрюється українська диверсійно-розвідувальна група.

Джерело повідомило, що в ОРДО оголошено план із затримання підозрюваних в передбачуваному вбивстві ополченця.

Про замах на Моторолу пише також рупор сепаратистів – сайт NewFront.

“Моторола загинув в результаті терористичної роботи української ДРГ. При поверненні (бойовика) додому в ліфті спрацював дистанційний вибуховий пристрій. Ведеться слідство, з’ясовуються обставини. У місті посилено антитерористичний режим”, – пише NewsFront.

ОНОВЛЕНО. Як пише російський пропагандистський сайт Life News, за попередньою інформацією, разом з Моторолою в ліфті загинула ще одна людина.
У момент вибуху дружина Мотороли перебувала вдома разом з дітьми. В момент смерті її чоловіка в будівлі посипалася штукатурка і затряслися скла.

“Вернячок”, – так відкоменутвав інформацію про загибель Моторали український волонтер Роман Сініцин, який тісно співпрацює з бійцями АТО.

ОНОВЛЕНО. Служба безпеки України підтвердила факт смерті Арсена Павлова. Про це в ефірі телеканалу “112 Україна” заявив радник голови СБУ Юрій Тандіт.
“Можу підтвердити інформацію, про яку зараз говорять ЗМІ, про вбивство Арсена Павлова”, – сказав він.

Зверніть увагу

14 жовтня група “Інфоспротив” поширювала інформацію про те, що в Донецьку і Макіївці було приведено в підвищену боєготовність “антитерористичні сили” бойовиків під керівництвом “МГБ ДНР”.
Вони вважали, що “в дані населені пункти прибули групи професійно підготовлених “українських диверсантів” з СБУ і ССО ЗСУ для знищення “державних і військових чиновників ДНР”, інфраструктури, цивільних і військових об’єктів.

“Щодо даних заходів “МГБ” в Донецьку серед “чиновників ДНР” поширюються чутки про те, що вони організовані [ватажком “ДНР”] Олександром Захарченком для ліквідації неугодних “діячів ДНР” з подальшим “списуванням” замахів на “ліквідаторів СБУ”, – писав нардеп Дмитро Тимчук.

Читайте також:
“А уявіть, що буде, коли Путіна завалять?” Фестиваль соцмереж на смерть Мотороли




З біографії терориста

Арсеній Павлов – працівник автомийки з Ростова-на-Дону, 1983 р.н. (народився в Ухті, Республіка Комі). Мав у Росії проблеми з законом. Перед тим нібито брав участь у чеченській війні.
Приїхав на окупований Донбас навесні 2014 року й очолив незаконне збройне формування “Батальйон Спарта”.
Раніше він сам заявив, що “розстріляв 15 полонених” військовослужбовців українських Збройних сил.
Amnesty International закликала розслідувати страти, в яких зізнався Моторола.

Уперше ЗМІ писали про поранення Павлова в липні 2014 року. Після цього він їздив лікуватися в Крим зі своєю другою дружиною.

Як повідомляла “Новинарня“, на початку червня представник так званого “міністерства закордонних справ ДНР” Костянтин Долгов інформував про поранення Павлова в ході бойових дій.
“Моторола поранений, осколок пошкодив ліве око. Вивезли у Пітер (Санкт-Петербург, РФ) на операцію”, – написав тоді Долгов у “Фейсбуці”.

24 червня з’явилася інформація, що на Арсенія Павлова скоїли замах – внаслідок діяльності “невідомих патріотів” спрацював радіокерований фугас. Внаслідок цього вибуху терорист не постраждав.

Нагадаємо, Моторола звинувачувався в убивстві полоненого військовослужбовця 90-го окремого аеромобільного батальйону 81-ї десантно-штурмової бригади Ігоря Брановицького – “кіборга” Донецького аеропорту.

В інтерв’ю ВВС боєць 80-ї бригади Юрій Сова, який потрапив у полон бойовиків після підриву нового терміналу ДАП у січні 2015 року, розповів, що був очевидцем вбивства Брановицького.

“Спочатку били, а після цього був допит… Ігорю дісталося найбільше, тому що він зізнався, що кулеметник. Йому зламали багато кісток. Прийшов медик, перебинтував його і викликали швидку.
Тоді зайшов Моторола. Подивився на нас всіх, ми вже сиділи біля стіни. А Ігор лежав за два-три метри від мене. Моторола підійшов, запитав: “Що за тіло?” Йому сказали, що викликали “швидку”. Тоді він ще подивився, сказав, “щоб не мучився, бо не доживе до лікарні”, дістав ТТ і пустив йому дві кулі в голову”.

Приблизно так само страту українського кулеметника з ДАП описує журналіст Сергій Лойко в книжці “Аеропорт”.

Читайте також:
Інтерпол відмовив Україні в міжнародному розшуку Мотороли

Особисте життя

Весілля в Семенівці: Павлов і Коленкіна

Весілля в Семенівці: Павлов і Колєнкіна

Як відомо, “герой ДНР” Моторола – офіційний двоєженець. У своєму інтерв’ю газеті “Завтра” від 19 червня 2014 року Павлов повідомляв про наявність у нього в Росії дружини і п’ятирічного сина.
Однак уже 11 липня 2014 року, залишаючись на Донбасі, поранений у руку терорист вступив у шлюб з 21-річною прихильницею сепаратистів Оленою Колєнкіною, яку він “врятував” двома місяцями раніше у Слов’янську.
Повідомлялося, що цей захід став “першим офіційним весіллям в ДНР”.
На весіллі в якості запрошених гостей були присутні перші особи терорисстичного угруповання “ДНР”, в тому числі Ігор Гіркін-Стрєлков і Павло Губарєв.
21 квітня 2015 року у сім’ї народилася дочка Мирослава.

Читайте також:
“Доля зрадника”. П’ять версій вбивства Євгена Жиліна

Плотницького підірвали саморобним пристроєм, – спецмісія ОБСЄ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна