Бойовики “ДНР/ЛНР” провели навчання для захоплення й зачисток українських територій

 

У попередні два дні, 12-13 жовтня, на території Донеччини, підконтрольній сепаратистам “ДНР” відбулися командно-штабні навчання 1-го армійського корпусу окупаційних військ із залученням “МГБ”, “МВД ДНР” та інших силових структур. В ході цих навчань під керівництвом російських радників бойовики відпрацювали захоплення районів, контрольованих України, з проведенням зачисток і виявленням “проукраїнських елементів” в захоплених населених пунктах.
Про це повідомив у соцмережі керівник групи “Інформаційний спротив” народний депутат Дмитро Тимчук.

Раніше, 5-8 жовтня, в ході навчань підрозділи 1-го АК відпрацьовували на полігонах “форсування водної перешкоди з захопленням плацдарму для подальшого розвитку наступу”.

Аналогічні навчання пройшли у 2-му армійському корпусі в “ЛНР”, зазначає “Інфоспротив”.

Зокрема, для відпрацювання дій наступального характеру з форсуванням водних перешкод (позначалися як “контрнаступ”) було задіяно близько 4 тисяч місцевих бойовиків, російських найманців та військовослужбовців ЗС РФ, а також більше 1 тисячі одиниць озброєння та військової техніки.

Дії мотострілецьких, танкових і артилерійських підрозділів прикривали підрозділи ППО, укомплектовані військовослужбовцями ЗС Росії.

“При абсолютно очевидному наступальному характері даних навчань в “ДНР” і “ЛНР”, пропагандистські ЗМІ Росії й “ДНР” наполягають на їх “оборонній” спрямованості”, – зазначає Тимчук.

Читайте також:
Місія ОБСЄ ігнорує вимоги розведення сил на Донбасі – не працює вночі, коли стріляють

Також “Інфоспротив” має дані, що в Донецьку і Макіївці приведено в підвищену боєготовність “антитерористичні сили” бойовиків під керівництвом “МГБ ДНР”. Вони вважають, що в дані населені пункти прибули групи професійно підготовлених “українських диверсантів” з СБУ і ССО ЗСУ для знищення “державних і військових чиновників ДНР”, інфраструктури, цивільних і військових об’єктів.

“Щодо даних заходів “МГБ” в Донецьку серед “чиновників ДНР” поширюються чутки про те, що вони організовані [ватажком “ДНР”] Олександром Захарченком для ліквідації неугодних “діячів ДНР” з подальшим “списуванням” замахів на “ліквідаторів СБУ”, – пише Тимчук.




Читайте також:
“5 хвилин шизофренії”. Як в “ДНР” тренують “мирну” відсіч збройній іноземній місії. ФОТО, ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.