“5 хвилин шизофренії”. Як в “ДНР” тренують “мирну” відсіч збройній іноземній місії. ФОТО, ВІДЕО

 

Сьогодні, 20 липня, в місті Шахтарськ (окупована територія Донецької області) відбулося постановочне навчання з протидії міжнародній озброєній місії.

Як повідомив сепаратистський сайт “ДНР 24”, під час акції відпрацьовувалася “беззбройна протидія іноземним збройним місіям, які можуть вторгнутися на територію ДНР і загрожувати безпеці мирного населення”.

Відео:

“Численні добровольці, в тому числі жінки, люди похилого віку та інваліди, а також сотні представників добровільної народної дружини взяли участь у тренуванні з протистояння озброєній місії. Умовне протистояння відбувалося на центральній площі міста”, – розповів глава окупаційної адміністрації Шахтарська Олексій Швидкий.

Він повідомив, що одним з організаторів тренінгу виступив заслужений майстер спорту з боксу Роман Трошин.

“В ході тренування відпрацьовувалися прийоми безпечного проходження колоною, захисту мирного населення від насильницьких дій збройної місії”, – сказав Швидкий.

Як відомо, подібним чином виглядала протидія сепаратистськи налаштованих мешканців Донбасу українським військам, які входили в регіон ще до початку бойових дій у квітні 2014 року.

“Це огидне дійство нагадувало збіговисько “тітушок” та недоумкуватих тіточок “совкового” періоду. На жаль, вигулькувала й молодь із неабияк промитими російською пропагандою мізками”, – так описує дійство у Шахтарську сайт “Донбас.ua”.

Коментатори в соцмережах відгукуються про побачене на відео як про “шизофренію”.

Шахтарськ ДНР - тренування з протидії міжнародній збройній місії 6

За сценарієм акції, роль “іноземної збройної місії” грали кілька десятків бойовиків т. зв. “армії ДНР” у міліцейських шоломах та зі щитами. Також було задіяно дві одиниці техніки – старий ВАЗ і БМП. На них, як і на щити “миротворців”, наклеїли аркуші паперу зі словами “иностранная вооруженная миссия”.

Шахтарськ ДНР - тренування з протидії міжнародній збройній місії 5

Шахтарськ ДНР - тренування з протидії міжнародній збройній місії 4

“Донбасс против вооруженной миссии! Жители республики свою безопасность обеспечат сами!” – ці гасла в різних редакціях були написані на фасаді будинку з вибитими вікнами, біля якого відбувалося “тренування”, та на плакатах “мирних громадян”, котрі йшли по вулиці на зіткнення з “озброєною місією”.

Попереду колони протестувальників запустили групу в інвалідних візках.

Шахтарськ ДНР - тренування з протидії міжнародній збройній місії 2

Шахтарськ ДНР - тренування з протидії міжнародній збройній місії 3

Шахтарськ ДНР - тренування з протидії міжнародній збройній місії 1

“Уходите с нашей земли! Вам сказали русским языком – это наша земля!”, “Это наши города и села, и мы сами будем решать им будущее, сами сделаем выбор, наш выбор!” – скандували в мегафон чоловіки й жінки.

“Должен мир быть на планете – знают взрослые и дети!” – виголошували речівку молоді дівчата.

Шахтарськ ДНР - тренування з протидії міжнародній збройній місії 7

Шахтарськ ДНР - тренування з протидії міжнародній збройній місії 8

Шахтарськ ДНР - тренування з протидії міжнародній збройній місії 9

У фіналі “тренінгу” жінки обступили “ворожу” БМП, а молодики й “шахтарі” в помаранчевих шоломах почали тиснути на ВАЗ і лаву чоловіків зі щитами та “змусили їх відступити”.

Керівник так званої “добровільної народної дружини” Валерій Перелигін оцінив тренування як успішне і виступив за проведення аналогічних заходів “по всій території Республіки”.

Як повідомляла “Новинарня”, напередодні, 19 липня, аналогічна акція відбулася в Луганську.

“Очікується, що тренування буде використане для демонстрації негативного відношення населення до розгортання озброєної поліцейської місії на території т.зв. “ЛНР”, – зазначало Головне управління розвідки Міноборони України.

За даними ГУР, подібні “тренінги” відбуваються під керівництвом російських інструкторів.

Крім “блокування і захоплення транспорту, розмежування мирного населення та озброєних груп, визволення парламентарів, роззброєння військовослужбовців миротворчого контингенту”, особлива увага приділяється “питанням фото- та відеофальсифікацій доказів насильницьких дій миротворців проти громадян та психологічному впливу на озброєних співробітників місії”.

Як відомо, українська сторона послідовно наполягає на введенні на територію ОРДЛО озброєної поліцейської місії ОБСЄ (замість нинішньої беззбройної), називаючи це однією з умов виборів на нині не підконтрольних територіях.

Читайте також:
Путін погодився з Порошенком щодо поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі

“Нормандська четвірка” підтримала введення поліцейської місії ОБСЄ на Донбас

У свою чергу бойовик Валерій Перелигін висловив позицію сепаратистів: “Київ не дає нам самостійно провести вибори, та ще й хоче окупувати нас руками збройного іноземного контингенту. Ми проти таких «ультиматумів», ми добре пам’ятаємо розвал Югославії, трагедію Сербської Країни в Хорватії. Тисячі жителів цієї країни загинули від зброї подібних «миротворців». Масові вбивства мирних громадян там починалися саме при прямому потуранні збройних місій”.

Читайте також:
У Горлівці заблокували спостерігачів ОБСЄ. Штаб АТО заявляє, що бойовики обстрілюють власні міста

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна