Голова Нацполіції нагородив у Львові оперів, які затримували “трафаретників Гандзюк”. ФОТО

 

Голова Нацполіції Сергій Князєв нагородив львівського поліцейського, пораненого вночі під час затримання правих активістів, які малювали трафарет “Хто замовив Катю Гандзюк?”
Відзнаки МВС також отримали ще двоє львівських поліцейських, які брали участь у затриманні “правопорушників”, як їх називає прес-служба Нацполіції.

Зазначається, що нагороди поліцейським Князєв 20 серпня вручив під час відвідування пораненого у лікарні міста Львова.

“Я розумію, наскільки це складна та важлива робота. Війна з криміналом йде набагато довше і по-іншому сприймається суспільством. Хочу подякувати вашим батькам. Національна поліція пишається вами”, – підкреслив очільник відомства.

Відомчою заохочувальною відзнакою МВС “Вогнепальна зброя” нагороджений старший оперуповноважений Галицького відділу поліції Львова капітан поліції Володимир Костомаха, який отримав ножове поранення та перебуває в лікарні.
Окрім того, керівництво Нацполіції прийняло рішення про виділення Володимиру службового житла. Зазначається, що він тричі був у зоні АТО, має статус учасника бойових дій.

“Порушники знали, що ми поліцейські. Бо ми кілька разів кричали, що ми поліція”, – розповів Володимир про нічний інцидент.

“Наразі він переніс операцію та почувається краще. Попереду – ще одна операція. Адже поранення виявилося важким: пошкодження внутрішніх органів. За прогнозами лікарів, Володимир проходитиме курс лікування ще близько півроку”, – повідомляє прес-центр НПУ.

Водночас на поширеному фото видно, що Костомаха лежить на ліжку життєрадісний, у нього пластир на правому плечі, при цьому чоловік може задати руку за голову.

Нагрудними знаками “За відвагу в службі” також нагороджені ще двоє працівників Галицького відділу поліції – заступник начальника сектору, майор поліції Роман Росип та оперуповноважений, лейтенант поліції Олександр Зюганов.

Читайте також:
Як поліція України мститься за трафаретну кампанію
“Хто замовив Катю Гандзюк”

Як повідомляла “Новинарня“, ножове поранення офіцеру поліції у Львові в ніч на 17 серпня завдав один з активістів організації “С14” – 20-річний Марко “Майор”, коли його намагалися затримати при нанесенні на стіну трафарета з написом “Хто замовив Катю Гандзюк”.
“Майора” за рішенням суду взяли під варту без права застави терміном на 60 діб.
За фактом нанесення ножового поранення в поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345 ККУ (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу).

Іншого 20-річного львів’янина, який малював графіті, притягнули адміністративної відповідальності за ст. 185 (злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського) та ст. 152 (порушення правил благоустрою територій населених пунктів) КУпАП.

За версією поліції, офіцери – оперативні працівники нібито випадково о четвертій годині ночі побачили молодиків, які наносили трафарет на стіну, і навіщось спробували їх затримати. Один із них, при спробі втекти, ударив 33-річного опера ножем та нібито завдав важкого поранення.

В організації “С14” одали іншу версію події: “Під час нанесення чергового напису на паркані біля активістів різко зупинилося чотири автомобілі і звідти вискочила група чоловіків. Вони відразу кинулися бити хлопців. Одного з хлопців звалили на асфальт і вдарили ногою в голову. Інший підняв руки до голови і намагався захиститися руками від ударів і кричати “Що таке? За що??”, але його теж почали гамселити. В ході сутички один з нападників отримав легке ножове поранення. Активістів посадили до автомобілів і повезли”.
При цьому націоналісти стверджують, що особи, які затримували “графітчиків”, були в цивільному, не мали символіки поліції та представилися не одразу.

“В поліції спочатку сказали, що оперативник отримав дрібний поріз. Зараз уже почали фабрикувати “переживаємо за життя”, – сказано в заяві “С14”.

Лідер організації Євген Карась заявив: “Поліцейські дуже злі на політичну активність хлопців і трафаретну кампанію по Гандзюк”.

Проукраїнську громадську діячку Катерину Гандзюк у Херсоні облили кислотою 31 липня. Вона припускає, що до організації злочину може бути причетна місцева поліція. СБУ відкрила кримінальне провадження за підозрою правоохоронців Херсонщини.
По всій Україні відбувається трафаретна кампанія “Хто замовив Катю Гандзюк?

Читайте також:
Журналісти довели, що у справі Гандзюк поліція Херсона
посадила “ліву” людину. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна