У Херсоні облили кислотою громадську діячку Катерину Гандзюк

оновлено

У Херсоні невідомий облив кислотою громадську діячку і політтехнолога Катерину Гандзюк, яка є керуючою справами виконкому міської ради.
Про це повідомив у соцмережі журналіст Сергій Нікітенко.

За його словами, напад стався вранці у вівторок, 31 липня.

“Сьогодні вранці в Херсоні напали на Катерину Гандзюк. Чоловік чатував біля під’їзду і хлюпнув на Катю кислотою. В неї серйозні опіки”, – написав Нікітенко у “Фейсбуці”.

Він додав, що Гандзюк перебуває в лікарні.

У коментарі “Новинарні” Нікітенко уточнив, що кислота потрапила Катерині на руку й спину, частково й на обличчя; вона перебуває у шоковому стані.

ОНОВЛЕНО. Як повідомили в прес-службі ГУ Нацполіції в Херсонській області, інцидент стався близько 8:30 ранку біля будинку потерпілої.

“З кущів їй назустріч вийшов невідомий чоловік років 20-25, який тримав у руках пляшку з рідиною. Невідомий вилив рідину (попередньо – кислоту) на обличчя жінки, після чого втік. Постраждалу з опіками доставили до лікарні”, – сказано у звіті ГУ НП.

Попередня правова кваліфікація події – ст. 296 Кримінального кодексу України, “хуліганство”.

Як відомо, Катерина Гандзюк різко критикує обласне управління Нацполіції Херсонщини, інші органи влади, а також викриває проросійські кола, зокрема афілійовані з колишнім радником глави МВС Іллею Кивою, який веде проект Соціалістичної партії України. У Херсоні осередок СПУ представлений колишніми проросійськими активістами на чолі з Кирилом Стремоусовим.

Раніше в Херсоні було вчинено напад на журналіста-розслідувача Сергія Нікітенка, який залишається нерозкритим.

Відповідаючи на запитання “Новинарні“, чи можуть бути пов’язані два замахи між собою і хто може стояти за нападом на Катерину Гандзюк, Нікітенко припустив, що може йтися про конфлікт із Укртрансбезпекою (Державна служба України з безпеки на транспорті), бо “сильно вона їм насолила”.

ОНОВЛЕНО. Близько 17:00 Сергій Нікітенко повідомив “Новинарні” про стан Катерини таке: “Важка, але стабільна ситуація”.

Адвокат Гандзюк Масі Найєм розповів, що Катя перебуває в реанімації. За його даними, замах вчинив чоловік у чорній футболці.

“Те, що це зроблено на замовлення місцевих проросйських сил типу гопника Кирила Стремоусова (він же – соціаліст із партії Іллі Киви) – немає сумніву. Те, що цю справу не будуть розслідувати в Головному управлінні Національної поліції в Херсонській області належним чином – нам так само відомо”, – констатував адвокат.

.

ОНОВЛЕНО. Генеральний прокурор Юрій Луценко взяв під особистий контроль кримінальне провадження, відкрите за фактом нападу на в.о. керуючої справами Херсонської міської ради Катерину Гандзюк.
Про це надвечір 31 липня написала у “Фейсбуці” прес-ссекретар генпрокурора Лариса Сарган.

“Злочин, вчинений проти К. Гандзюк, вже перекваліфіковано на ч. 2 ст. 121 КК України “Умисні тяжкі тілесні ушкодження, вчинені з метою залякування потерпілого”, – повідомила Сарган.

За її словами, “всі правоохоронні органи Херсонської області – прокуратура, служба безпеки та поліція – спільно працюють над оперативним розкриттям вказаного злочину”.

Прес-служба ГУ Нацполіції Херсонщини опублікувала запис з камери спостереження, на якому видно зловмисника в чорній футболці, сірих шортах і кепці, що тікає з місця злочину.

“Поліція звертається до всіх громадян, які вранці в Херсоні приблизно о 08:30 могли бачити чоловіка (на фото) у мікрорайоні Таврійський на вул. 49-ї Гвардійської Дивізії. Вказаний чоловік облив обличчя жінки невідомою речовиною”, – сказано в повідомленні.

Як розповів в ефірі каналу “112 Україна” лікар Херсонської обласної лікарні Ігор Равелєв, жінка отримала хімічні опіки понад 30% тіла.
На даний момент Катерина Гендзюк залишається в реанімації, її стан важкий, але стабільний. Вона при свідомості, проводяться протишокові заходи.

Катерина Гандзюк – політтехнолог, держслужбовець, громадський діяч з активною проукраїнською позицією, блогер і журналіст, учасник ГО “Центр політичних студій та аналітики “Ейдос”, член команди херсонського мера Володимира Миколаєнка.
Вона бере активну участь у багатьох громадсько-політичних заходах на центральному рівні.

Крім іншого, Катя є авторомНовинарні“.

Редакція “Новинарні” вимагає розслідування нападу на Катерину Ганзюк та притягнення до кримінальної відповідальності як виконавців, так і замовників підлого замаху.

Новинарня” і всі друзі бажають Катерині швидшого одужання.

Читайте також:
“Менти-ссавці”. Тиск на Катю Гандзюк у Херсоні
як прояв всеукраїнської вертикалі заносу бабла в поліції

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна