У Херсоні побили відомого громадського активіста, журналіста-розслідувача Нікітенка. ФОТО

Сергій Нікітенко - побиття _1 Сергій Нікітенко - побиття _2 Сергій Нікітенко - побиття _3 Сергій Нікітенко - побиття _4
<
>

У Херсоні вранці в понеділок, 18 червня, двоє невідомих побили журналіста-розслідувача, громадського активіста, редактора сайту “Міст” Сергія Нікітенка.

Як передає “Новинарня“, про це сам потерпілий написав у “Фейсбуці”.

“Нападники – двоє бороданів, чекали біля стоянки. Після побиття сіли в машину з транзитними номерами. Вся інформація у поліції. Били мовчки. Пов’язую виключно з моєю професійною діяльністю. Врятувало те, що я завжди готовий до такого розвитку подій, і вчасно згрупувався”, – розповів журналіст.

Зловмисники били Нікітенка ногами.

Постраждалий показав забої та садна на голові, руках, ногах.

Як відомо, Сергій Нікітенко – активіст руху чесно з 2011 року, один із найпомітніших діячі громадського життя Херсона. У своєму виданні він багато пише про справи херсонської обласної влади, силових структур, багатьох підприємств, є послідовним опонентом проросійських сил. Його називають чи єдиним журналістом у Херсоні, який досліджує держзакупівлі.

“Один із рідкісних людей, який все ще говорить правду в місті, де клани регіоналів і колишньої міліції дуже не люблять незгодних”, – пише про Нікітенка київський адвокат Масі Найєм, який працює також і в Херсоні.

“Поліція не знайде нападників, тому що є страх вийти на себе ж… Це не політика. Це неоголошена війна проти активних громадян”, – додав адвокат.

Читайте також:
Сутички й суди в Херсоні: як арештовували кримського “єдинороса” Осьмініна.
ФОТО, ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна