Скандальний радник Авакова Ілля Ківа очолив Соцпартію. ОНОВЛЕНО

 

Радник міністра внутрішніх справ, колишній голова департаменту по боротьбі з наркозлочинністю при Національній поліції Ілля Ківа очолив Соціалістичну партію України.

Про це він сам повідомив у “Фейсбуці” сьогодні, 8 липня.

“Я прийняв рiшення очолити Соціалістичну партію України. Це одна з найбільш відомих українських партій з найдовшою партійною історією. Відповідне рішення було щойно ухвалене на з’їзді партії”, – зазначив Кива.

“Чому я роблю цей крок? Я впевнений, що саме політичними засобами можна восконалювати й реформувати державний апарат, полегшувати життя трудящих, відновлювати соціальну справедливість, подолати владу олігархів, укріпити обороноздатність нашої Батьківщини”, – пояснив одіозний силовик.

“Що чекає на партію далі? Найближчим часом СПУ поверне собі передові позиції на українському політичному полі, стане важливим інструментом змін в країні. Ми захистимо право народу на гідне і безпечне життя. А всі мої колеги і соратники, як на фронті, так і в системі МВС, можуть розраховувати на мою всебічну підтримку”, – запевнив радник Авакова.

Станом на 18:20 суботи на сайті СПУ інформації про призначення Ківи немає.

Нагадаємо, в 2016 році Мін’юст не затвердив комуністичну символіку Соцпартії, при цьому в керівництві СПУ стався розкол.

Колишній лідер СПУ, екс-глава МВС часів прем’єра Януковича Василь Цушко пішов у іншу партію – “Соціалісти”.

ОНОВЛЕНО

Лідер Соціал-демократичної партії, народний депутат Сергій Каплін, заявив, що Ківу призначив лідером СПУ “сфальсифікований” з’їзд, на якому попередній “незаконний керівник” Петро Устенко “здав партію аваковським”.

Натомість Соцпартія нібито “виграла Вищий адмінсуд і вигнала з керівництва банду Авакова і Петренка”.

Про Іллю Ківу:

Як писала Новинарня, 22 квітня 2016 року керівник Національної поліції України Хатія Деканоїдзе заявила, що подає міністру внутрішніх справ документи на звільнення Іллі Ківи з посади керівника Департаменту протидії наркозлочинності НПУ через його некоректні висловлювання на адресу воїнів, що беруть участь в АТО.

Раніше очільниця Нацполіції заявляла, що “не бачить Іллю Ківу в новій поліції”. При цьому, за словами Деканоїдзе, кінцеву оцінку його відповідності оновленому правоохоронному органу має дати переатестація.

Однак Кива послідовно уникав атестування і так його й не пройшов. Не з’являючись на призначені засідання атестаційної комісії, він щоразу пояснював це хворобою або важливими справами.

На запитання, чи готовий він пройти тестування на поліграфі, Ківа поцікавився, чи готовий “поліграф пройти його”.

Також він заявляв, що деякі члени атестаційних комісій задіяні в злочинних схемах фармацевтичної наркомафії, тому, мовляв, зацікавлені зняти його з посади.

Раніше громадські активісти та волонтери розшукали інформацію про минуле одіозного борця з наркотиками.

Зокрема, про те, що 2011 року Ілля Ківа, який на той час обіймав посаду заступника голови Полтавського обласного відділу захисту прав споживачів, був засуджений у кримінальній справі за отримання хабара в особливо великих розмірах (згодом судимість було погашено), а також “перебував на лікуванні в Полтавській обласній клінічній психіатричній лікарні з діагнозом наслідки черепно-мозкової травми з психопатизацією особистості, є інвалідом 2-ї групи, має хворобливий стан здоров’я внаслідок перенесених закритих черепно-мозкових травм”.

При цьому  міністр внутрішніх справ Арсен Аваков нагородив Іллю Ківу пістолетом “за особливі заслуги в захисті конституційних прав і свобод людини і громадянина, зразкове виконання службового та громадянського обов’язку, виявлені при цьому честь і доблесть”.

Також Ківу бачили в громадських місцях, зокрема у швидкісному поїзді “Львів – Київ” у цивільному одязі й із пістолетом, засунутим за пояс штанів, хоча це суперечить правилам носіння зброї, затвердженим відповідною інструкцією МВС.

Після подання Деканоїдзе Аваков звільнив Ківу з Нацполіції і перевів на роботу в МВС  – “курирувати питання в підрозділі з питань ветеранів АТО”.

На довиборах до Верховної Ради в липні 2016 року в окрузі №183 Херсонської області самовисуванець Ілля Кива програв лідерові, представникові ВО “Батьківщина” Юрію Одарченку, за голосами майже в шість разів і посів сьоме місце (4,61%).

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна