Аваков звільнив скандального Ківу з Нацполіції… і перевів в МВС

 

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що звільнить одіозного Іллю Ківу з посади керівника Департаменту протидії наркозлочинності Нацполіції України.

Про це глава МВС повідомив сьогодні, 14 травня, у Слов’янську Донецької області, де брав участь в урочистій церемонії запуску нової патрульної поліції.

“Ківа перейде на іншу роботу і не працюватиме в поліції”, – сказав Аваков.

У коментарі ЛІГА.net Аваков уточнив, що перевів Ківу з Нацполіції на роботу в МВС.

“Переведений в МВС – курирувати питання в підрозділі з питань ветеранів АТО. Причина – не робочі показники – вони якраз хороші. Причина – не спрацювався з Хатією“, – пояснив міністр.

Як писала Новинарня, 22 квітня керівник Національної поліції України Хатія Деканоїдзе заявила, що подає міністру внутрішніх справ документи на звільнення Іллі Ківи з посади керівника Департаменту протидії наркозлочинності НПУ через його некоректні висловлювання на адресу воїнів, що беруть участь в АТО.

Раніше очільниця Нацполіції заявляла, що “не бачить Іллю Ківу в новій поліції”. При цьому, за словами Деканоїдзе, кінцеву оцінку його відповідності оновленому правоохоронному органу має дати переатестація.

Однак Кива послідовно уникав атестування і станом на сьогодні так його й не пройшов. Не з’являючись на призначені засідання атестаційної комісії, він щоразу пояснював це хворобою або важливими справами.

На запитання, чи готовий він пройти тестування на поліграфі, Ківа поцікавився, чи готовий “поліграф пройти його”.

Також він заявляв, що деякі члени атестаційних комісій задіяні в злочинних схемах фармацевтичної наркомафії, тому, мовляв, зацікавлені зняти його з посади.

Раніше громадські активісти та волонтери розшукали інформацію про минуле одіозного борця з наркотиками. Зокрема, про те, що 2011 року Ілля Ківа, який на той час обіймав посаду заступника голови Полтавського обласного відділу захисту прав споживачів, був засуджений у кримінальній справі за отримання хабара в особливо великих розмірах (згодом судимість було погашено), а також “перебував на лікуванні в Полтавській обласній клінічній психіатричній лікарні з діагнозом наслідки черепно-мозкової травми з психопатизацією особистості, є інвалідом 2 групи, має хворобливий стан здоров’я внаслідок перенесених закритих черепно-мозкових травм”.

При цьому нещодавно міністр внутрішні справ Арсен Аваков нагородив Іллю Ківу пістолетом “за особливі заслуги в захисті конституційних прав і свобод людини і громадянина, зразкове виконання службового та громадянського обов’язку, виявлені при цьому честь і доблесть”.

Також Ківу бачили в громадських місцях, зокрема у швидкісному поїзді “Львів – Київ” у цивільному одязі й із пістолетом, засунутим за пояс штанів, хоча це суперечить правилам носіння зброї, затвердженим відповідною інструкцією МВС.

Читайте також:
Суддя, який був помічником Ківалова, розкритикував реформу поліції.
Хатія відповіла

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна