Глава Нацполіції ініціює звільнення одіозного “наркоборця” Ківи

 

Голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе ініціює звільнення начальника департаменту протидії наркозлочинності Іллі Ківи. Як повідомила сама глава Нацполіції під час спілкування з журналістами сьогодні, 22 квітня, піти на такий крок її спонукали “некоректні висловлювання” скандального підлеглого.

“Я подаю документи на звільнення Ківи і дуже сподіваюся, що міністр [внутрішніх справ Арсен Аваков] підтримає, тому що його слова, особливо про АТОшників, – це неприйнятно”, – наголосила Деканоїдзе.

Напередодні, 21 квітня, інтернет-видання “Страна.ua” опублікувало інтерв’ю з Ківою, в якому він, зокрема, заявив, що “рано чи пізно” його “завалить хтось із АТОшників”, яким “нічим зайнятися”.

ківа-про-атошників

Раніше очільниця Нацполіції заявляла, що “не бачить Іллю Ківу в новій поліції”. При цьому, за словами Деканоїдзе, кінцеву оцінку має дати переатестація.

От тільки проблема в тому, що начальник департаменту протидії наркозлочинності послідовно уникає атестування.
Вже кілька разів він не приходив на призначені засідання атестаційної комісії, щоразу пояснюючи це хворобою або важливими справами (наприклад, саме в день психологічного тестування та співбесіди з атестаційною комісією поїхав читати лекції студентам).

Пізніше на запитання, чи готовий він пройти тестування на поліграфі, Ківа поцікавився, чи готовий “поліграф пройти його”.

Також він заявляв, що деякі члени атестаційних комісій задіяні в злочинних схемах фармацевтичної наркомафії, тому, мовляв, зацікавлені зняти його з посади.

Раніше громадські активісти та волонтери розшукали інформацію про минуле одіозного борця з наркотиками. Зокрема, про те, що 2011 року Ілля Ківа, який на той час обіймав посаду заступника голови Полтавського обласного відділу захисту прав споживачів, був засуджений у кримінальній справі за отримання хабара в особливо великих розмірах (згодом судимість було погашено), а також “перебував на лікуванні в Полтавській обласній клінічній психіатричній лікарні з діагнозом наслідки черепно-мозкової травми з психопатизацією особистості, є інвалідом 2 групи, має хворобливий стан здоров’я внаслідок перенесених закритих черепно-мозкових травм”.

При цьому нещодавно міністр внутрішні справ Арсен Аваков нагородив Іллю Ківу пістолетом “за особливі заслуги в захисті конституційних прав і свобод людини і громадянина, зразкове виконання службового та громадянського обов’язку, виявлені при цьому честь і доблесть”.

А 21 квітня Ківу помітили в швидкісному поїзді “Львів – Київ” у цивільному одязі й із пістолетом, засунутим за пояс штанів, хоча це суперечить правилам носіння зброї, затвердженим відповідною інструкцією МВС.

Читайте також:
Деканоїдзе розповіла, скільки поліцейських у Києві й області не пройшли переатестацію

Стали відомі способи, як менти уникають переатестації в поліцію

Менти на атестації: хіт-парад найцікавіших діалогів

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна