Під час фіналу ЧС-2018 Pussy Riot влаштували на полі забіг протесту. ФОТО

 

У другому таймі фінального матчу чемпіонату світу з футболу на стадіоні “Лужники” в Москві в неділю, 15 липня, на поле вибігли молоді люди у формі поліції. Як з’ясувалося, четверо учасників групи Pussy Riot у такий спосіб влаштували перформанс “Міліціонер вступає в Гру”.
Про це повідомляється на сторінці у групі у “Фейсбуці”.

Свою акцію під час другого тайму матчу Франція-Хорватія Pussy Riot приурочили до 11-річчя смерті російського поета Дмитра Пирогова, який “створив у російській культурі образ Міліціонера, носія небесної державності”.

“Небесний міліціонер, за Приговом, перемовляється рацією з самим Богом. Земний же міліціонер фабрикує кримінальні справи. Поки небесний міліціонер ніжно стежить за вболівальниками на Чемпіонаті Світу, земний міліціонер готується розганяти мітинги. Небесний міліціонер лагідно торкається квітки в полі і радіє перемогам збірної Росії, а земний міліціонер байдужий до голодування Олега Сенцова. Небесний міліціонер – височіє як приклад державності, земний міліціонер – робить всім боляче. Небесний міліціонер захищає сон немовляти, земний же міліціонер переслідує політичних в’язнів, садить за репости і лайки. Небесний міліціонер і є організатор прекрасного карнавалу Чемпіонату Світу, земний міліціонер боїться свята. Небесний міліціонер дбайливо стежить за дотриманням правил гри, земний міліціонер вступає в гру, не рахуючись з правилами”, – пояснює група в ФБ.

У “Пуссі райот” зазначили, що ЧС-2018 в Росії нагадав про “можливості небесного міліціонера у прекрасній Росії майбутнього, але кожен день вступає в гру без правил земний міліціонер і руйнує наш світ”.

Своєю акцією активісти вимагають звільнити всіх політичних в’язнів, не садити за лайки, припинити незаконні арешти на мітингах, допустити політичну конкуренцію в країні, не фабрикувати кримінальні справи і не тримати людей “просто так в СІЗО”, “перетворити земного міліціонера в небесного міліціонера”.

“Стрікери” влаштували свій забіг у гущу футболістів.

Судячи з опублікованих агентством Reuters фотографій, в акції брали участь три дівчини та чоловік:

стрікери Pyssy Riot WC 2018 final _1 стрікери Pyssy Riot WC 2018 final _ стрікери Pyssy Riot WC 2018 final _11 стрікери Pyssy Riot WC 2018 final _6 стрікери Pyssy Riot WC 2018 final _5 стрікери Pyssy Riot WC 2018 final _8 стрікери Pyssy Riot WC 2018 final _10 стрікери Pyssy Riot WC 2018 final стрікери Pyssy Riot WC 2018 final _3 стрікери Pyssy Riot WC 2018 final _4 стрікери Pyssy Riot WC 2018 final _12
<
>

Стюарди наздогнали їх і скрутили в центрі поля.

У затриманні чоловіка взяв участь гравець збірної Хорватії Деян Ловрен, розлючений витівкою (на той час хорвати програвали).
Тоді як молода зірка команди Франції Кіліан Мбаппе привітав одну з дівчат плесканням долонь у долоні.

У фіналі збірна Франція виграла у хорватів – 4:2 – і стала чемпіоном світу вдруге в історії.

Нагородження проводив президент РФ Володимир Путін. Також на церемонії на полі були присутні президенти Франції Еммануель Макрон і Колінда Грабар-Кітарович.

Читайте також:
Pussy Riot у хмарочосі Трампа вивісили величезний банер із закликом
звільнити Сенцова

Pussy Riot у хмарочосі Трампа вивісили величезний банер
із закликом звільнити Сенцова

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна