Голова ФФУ пропонує звільненому хорвату гроші й роботу. “Динамо” проти

 

Президент Федерації футболу України, нардеп від БПП Андрій Павелко прийшов до Верховної Ради у футболці збірної Хорватії та з шарфом уболівальника Хорватії. Із трибуни парламенту ще раз заявив про підтримку ФФУ членів хорватської збірної – захисника Домагоя Віди та скаута Огнена Вукоєвича, які присвятили Україні перемогу над командою Росії у чвертьфіналі ЧС-2018.

Як передає “Новинарня“, в кулуарах ВР Павелко також пообіцяв компенсувати штраф в розмірі 15 тисяч швейцарських франків, накладений (за даними деяких ЗМІ) ФІФА на Огнена Вукоєвича.

“Я і керівництво ФФУ прийняли рішення компенсувати Огнена Вукоєвича штраф, яким його покарала ФІФА, і запропонувати роботу в Федерації футболу [України]. Хвала Хорватії! Слава Україні! Героям слава!”, – сказав Андрій Павелко.

“Якщо санкції ФІФА залишиться в силі, то, порадившись з іншими представниками керівництва ФФУ, ми вирішили за рахунок власних коштів компенсувати Вукоєвичу суму штрафу, яку йому доведеться сплатити”, – уточнив він у “Фейсбуці”.

“Ми готові розглянути варіанти співпраці ФФУ з таким висококласним фахівцем, як Огнен. Ми цінуємо людей, які віддані Україні і не бояться публічно демонструвати повагу до нашої держави”, – заявив Павелко.

“Не хотів би коментувати рішення ФІФА, так як я є членом дисциплінарного комітету, але не маю права брати участь, якщо на порядку стоїть питання зацікавленої сторони. Я – зацікавлена ​​сторона, і зараз ми вивчаємо юридичну сторону для допомоги і апеляції рішення по Огнена Вукоєвича. Ми надамо Вам йому юридичну допомогу у разі чого”, – додав він.

Після цього прес-служба ФК “Динамо” (Київ) поширила допис авторства свого працівника Миколи Несенюка із різкою критикою заяв Павелка.
У київському клубі нагадали, що Огнен Вукоєвич є працівником ФК “Динамо” (Київ) і не може йтися про його перехід на роботу в ФФУ.
Також “Динамо” заявило, нібито Павелко “наговорив на кілька статей різних кодексів” і “будь-який британський чиновник, який би пообіцяв іноземному футболісту 15 тисяч франків, уже за кілька годин сидів би на допиті”.

Читайте також:
За “Славу Україні”: Вукоєвича відрахували зі штабу збірної Хорватії

“Як зустріч однокласників”. Через санкції проти хорватів
сотні тисяч українських ФБ-користувачів знищили рейтинг ФІФА

“Доказ, що світом править слово”,
– Забужко про скандал із гаслом “Слава Україні!” на ЧС

Як повідомляла “Новинарня“, 7 липня  Хорватія вибила Росію із плей-оф ЧС-2018. У Сочі хорвати перемогли в серії пенальті – 4:3 (основний час і додатковий час – 2:2).

Захисник Домагой Віда, який виступав за київське “Динамо” в 2013-2017 роках, а зараз грає в “Бешикташі”, забив другий гол хорватів та післяматчевий 11-метровий.

Після виграшу Віда і колишній хавбек “Динамо” (Київ), а зараз скаут клубу Огнен Вукоєвич записали відео зі словами: “Слава Україні! Ця перемога за “Динамо” й Україну. Хорватіє, вперед”.

Така заява обурила росіян. Британський таблоїд The Sun (Англія – наступний суперник Хорватії) написав, нібито ФІФА може дискваліфікувати Віду за політичні гасла.

За даними Washington Post, спершу ФІФА винесла Віді попередження. Згодом ЗМІ повідомили, що Огнена Вукоєвича ФІФА оштрафувала на 15 тис. швейцарських франків.

У коментарі ЗМІ Домагой Віда сказав, що його вигук був “жартом”, а згодом заявив також, що його слова були “подкою українцям за підтримку” збірної Хорватії.

У Федерації футболу України заявили, що направили до відповідних органів ФІФА і УЄФА листи, щоб захистити Домагоя Віду “не лише футболіста хорватської збірної, а й, у першу чергу, людину, яка має право на свою позицію і поважає Україну”.

Раніше на ЧС-2018 ФІФА оштрафувала трьох гравців збірної Швейцарії албанського походження за жест у вигляді орла з герба Албанії під час матчі, в якому швейцарці перемогли команду Сербії.

Ультрас “Динамо” подякували хорвату Віді плакатами.

Художник-графік Андрій Єрмоленко створив черговий плакат на тему ЧС-2018, показавши розправу Росії над хорватськими футболістами:

Читайте також:
“У шарфі з написом Росія…” Президент Хорватії приїхала в Сочі на футбол

Український художник зробив правдиві плакати до ЧС-2018 у Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна