Ультрас “Динамо” у Австрії подякували хорвату Віді. ФОТО

 

Фанати київського “Динамо” висловили вдячність хорватському футболісту Домагою Віді за слова “Слава Україні!” після перемоги на збірною Росії. Банер із фразою “Hvala, Domagoj” (“Дякуємо, Домагоє” хорватською) вони вивісили на 8 липня на матчі киян із швейцарським “Люцерном”.

Контрольна гра відбулася у рамках зборів “Динамо” у Австрії. Зустріч відвідали семеро фанатів “біло-синіх”. Фото з банером були оприлюднені на міжнародному ультрас-форумі.

Читайте також:
“Доказ, що світом править слово”,
– Забужко про скандал із гаслом “Слава Україні!” на ЧС

Як повідомляла “Новинарня“, 7 липня  Хорватія вибила Росію із плей-оф ЧС-2018. У Сочі хорвати перемогли в серії пенальті – 4:3 (основний час і додатковий час – 2:2).
Захисник Домагой Віда, який виступав за київське “Динамо” в 2013-2017 роках, а зараз грає в “Бешикташі”, забив другий гол хорватів та післяматчевий 11-метровий.

Після виграшу Віда і колишній хавбек “Динамо” (Київ), а зараз скаут клубу Огнен Вукоєвич записали відео зі словами: “Слава Україні! Ця перемога за “Динамо” й Україну. Хорватіє, вперед”.

Така заява обурила росіян. Британський таблоїд The Sun (Англія – наступний суперник Хорватії) написав, нібито ФІФА може дискваліфікувати Віду за політичні гасла.
За даними Washington Post, ФІФА винесла Віді формальне попередження.

У коментарі ЗМІ Домагой Віда сказав, що його вигук був “жартом”, а згодом заявив також, що його слова були “подкою українцям за підтримку” збірної Хорватії.

У Федерації футболу України заявили, що направили до відповідних органів ФІФА і УЄФА листи, щоб захистити Домагоя Віду “не лише футболіста хорватської збірної, а й, у першу чергу, людину, яка має право на свою позицію і поважає Україну”.

9 липня Хорватський футбольний союз (HNS) заявив, що Вукоєвич відрахований із делегації збірної Хорватії на чемпіонаті світу 2018 року в Росії після скандалу.

Раніше на ЧС-2018 ФІФА оштрафувала трьох гравців збірної Швейцарії албанського походження за жест у вигляді орла з герба Албанії під час матчі, в якому швейцарці перемогли команду Сербії.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна