Напад на ЛГБТ-офіс у Харкові: поліція відкрила провадження. ФОТО

 

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом нападу на офіс ЛГБТ-спільноти в Харкові – “Прайд хаб”.

Як повідомляє “UA:Харків“, напад відбувся ввечері в середу, 4 липня, близько 21-ї години в провулку Подольському, де ЛГБТ-активісти орендують під офіс підвальне приміщення житлового будинку.

Координатор проекту PrideHub Анна Шаригіна розповіла, що невідомі вибили вікна, закидали приміщення димовими шашками та розпилили газові балончики.

У той час в приміщенні проходили курси з вивчення іноземної мови. У кімнаті було близько десятка людей, всі вони вийшли на вулицю. За словами Шаригіної, ніхто не постраждав.

За вказаною адресою виїжджала слідчо-оперативна група. Харківська поліція вилучила з місця нападу на “Прайд хаб” корпус гранати та два порожні газові балончики.

напад на Прайд-хаб - Харків _1 напад на Прайд-хаб - Харків _2 напад на Прайд-хаб - Харків _3
<
>

“Інформація про подію на провулку Подільському надійшла до Основ’янського відділу поліції близько 21:00”, — зазначають у прес-службі місцевої обласного ГУ НП.

Слідчий Основ’янського відділу поліції відкрив кримінальне провадження за статтею “хуліганство”.

На даний час поліцейські встановлюють усі обставини та осіб, причетних до скоєння правопорушення.

Читайте також:
У Кривому Розі побили організатора ЛГБТ-фестивалюгбт

Як інформувала “Новинарня“, 17 червня “Марш рівності” на підтримку ЛГБТ в Києві пройшов без проблем під посиленою охороною поліції. Правоохоронці затримали понад півсотні противників заходу за три години до його початку.

Читайте також:
У Запоріжжі кинули вибухівку в ЛГБТ-мітинг. ВІДЕО

На пам’ятники Жеглову та Шарапову в Києві вдягнули ЛГБТ-прапор
та жіночий одяг. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна