На пам’ятники Жеглову та Шарапову в Києві вдягнули ЛГБТ-прапор та жіночий одяг. ФОТО, ОНОВЛЕНО

оновлено

Невідомі 19 червня пофарбували помадою пам’ятник кіногероям-міліціонерам Глібу Жеглову та Володимиру Шарапову біля будівлі МВС України в Києві. Крім того, на металеві скульптури вдягнули жіночий одяг та “веселковий” прапор ЛГБТ.
Відповідні фото у “Фейсбуці” оприлюднив правий активіст Андрій Медведько.

Автор допису назвав пам’ятники в такому вигляді символом сучасного МВС.

У такий спосіб ультраправі виразили протест проти невиправданих, на їхню думку, дій поліції під час проведення “Маршу рівності” в Києві 17 червня.

Згодом Медведько написав, що учасників цієї акції оточила поліція, не даючи їм піти.

ОНОВЛЕНО. Як повідомив активіст Сергій Мазур, близько десяти учасників заходу поліція затримала та доставила до Печерського РУВС, але невдовзі відпустила.

Жеглов та Шарапов – персонажі фільму “Місце зустрічі змінити не можна”, які стали чи не найвідомішими символами радянської міліції. Пам’ятник у Києві був відкритий у 2009 році.

Нагадаємо, за кілька годин до початку “Маршу рівності” 17 червня поліція відтіснила з вулиці Володимирської його противників – переважно ультраправих активістів. Деякі з них отримали травми, 57 осіб було затримано.

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна