На час ЧС-2018 Росія не впускатиме вантажівки й автобуси з Донбасу, – ДПСУ

 

Російська Федерація заборонить в’їзд вантажного транспорту та автобусів із Донбасу (з території ОРДЛО) в період підготовки до чемпіонату світу з футболу та під час його проведення.

Про це поінформував речник Державної прикордонної служби України Олег Слободян.

За його даними, такі заходи діятимуть в РФ у період з 1 червня по 17 липня цього року.

“У вказаний період російською стороною буде заборонено в’їзд вантажного автотранспорту, маршрутних та рейсових автобусів із самопроголошених “республік” на територію Російської Федерації. З цією метою по всій ділянці тимчасово неконтрольованого українсько-російського державного кордону підрозділами Прикордонної служби ФСБ Росії здійснюватиметься посилений контроль”, – написав Слободян у “Фейсбуці”.

За його висновком, Росія ставиться до громадян України, які проживають на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, “як до людей другого сорту”.

“Російська влада та правоохоронні органи достовірно знають скільки найманців, зброї та вибухівки вони завезли на окупований Донбас, і побоюються, що якийсь прихильник “руського миру” зіпсує їм свято в період проведення чемпіонату”, – вважає речник Держприкордонслужби.

Як відомо, фінальна частина чемпіонату світу з футболу стартує в Росії 14 червня. Матчі мундіалю пройдуть зокрема в Ростові-на-Дону й Сочі.
Україна не бере участі в ЧС-2018. ФФУ також відмовилася від квитків на турнір.

Читайте також:
Порошенко закликав захід бойкотувати ЧС-2018 в Росії

Глава МЗС Британії порівняв ЧС-2018 в Росії з нацистською Олімпіадою-1936

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна