Франція, Угорщина, і не тільки: стало відомо, які 6 країн ЄС будуть на інавгурації Путіна

7 травня відбудеться церемонія інавгурації Володимира Путіна на новий шестирічний термін президента Росії. На неї прийдуть дипломати шести країн-членів Європейського Союзу.

Відповідний перелік оприлюднило “Радіо Свобода”.

Згідно з ним, на інавгурації Путіна будуть присутні дипломати Франції, Греції, Кіпру, Мальти, Угорщини та Словаччини.

Станом на вечір 6 травня намір відправити свого представника на захід мала і Бельгія. Втім вранці МЗС Бельгії повідомило, що вона все ж не буде брати участь у церемонії, повідомили виданню джерела у дипломатичних колах ЄС.

Про те, що на інавгурації Володимира Путіна планують бути присутніми сім країн, у тому числі Франція на рівні посла, повідомляло раніше і Reuters. 20 країн-членів ЄС бойкотуватимуть інавгурацію, але, як зазначили в агентстві, сім інших країн надішлють своїх представників. Дипломатичне джерело в Парижі зауважило, що Франція раніше засуджувала репресивні умови, в яких відбулись вибори, а також організацію виборів на окупованих Росією українських територіях, які Париж вважає порушенням міжнародного права і Статуту ООН.

Глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель виступає проти присутності представників Євросоюзу на церемонії інавгурації очільника Кремля.

Раніше у Кремлі повідомили, що глави всіх іноземних дипломатичних місій у Москві були запрошені на інавгурацію Путіна.

Читайте також:
МЗС оголосило про невизнання президентства Путіна

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна