Збірна України пролетіла повз російський ЧС-2018. На стадіоні помер глядач

 

Збірна Україна з футболу в останньому турі кваліфікації чемпіонату світу поступилася Хорватії – 0:2 – і відтак не поїде на “мундіаль”, який наступного року заплановано провести в Росії.

Команда Андрія Шевченка ввечері 9 жовтня провела на полі НСК “Олімпійський” у Києві хороший перший тайм, перевершуючи суперника за грою і гольовими  моментами.

Та після перерви “жовто-сині” втратили ініціативу і двічі пропустили. Обидва голи – на рахунку форварда німецького “Хоффенхайма” Андрея Крамарича.

Таким чином, збірна України посіла третє місце в групі I.

Напряму від Європи на ЧС-2018 виходять переможці груп (це Франція, Швейцарія або Португалія, Німеччина, Сербія, Польща, Англія, Іспанія, Бельгія, Ісландія).

Ще вісім команд визначаться у плей-оф з-поміж восьми кращих, які посідають другі місця (Швеція, Швейцарія або Португалія, Північна Ірландія, Ірландія, Данія, Італія, Греція, Хорватія).

Україна – Хорватія – 0:2
Голи: Крамарич, 62, 70
У: П’ятов, Хачеріді, Ракицький, Матвієнко, Марлос (Бесєдін, 78) Ротань (Сидорчук, 69), Коноплянка, Гармаш (Коваленко, 66), Ярмоленко, Степаненко, Караваєв
Х: Субашич, Ловрен, Врсалько (Піварич, 86). Віда, Мітрович, Ракитич, Бадель, Модрич, Перішич, Манджукич (Рог, 90), Крамарич (Пашаліч , 88)
Попередження: Степаненко, 60; Ротань, 64

Післяматчевий коментар

Андрій Шевченко,
головний тренер збірної України:

– Я вважаю, що команда зробила крок вперед, незважаючи на результат. Хорвати показали, що вони класні виконавці. Як тільки в другому таймі у нас не вистачило сил, вони підняли темп, і в нас з’явилися проблеми.
У першому таймі ми повинні були забивати і йти в роздягальню з рахунком 1:0.

У нас проблеми в позиціях. Є проблеми в нападі. Нам доводиться переставляти гравців. Особливо це позначилося в другому таймі.

Що таке хороші футболісти з ім’ям із “Реала”, “Барселони”, “Ювентуса”?.. Рівень футболістів Хорватії сильніший за наш. Ми в першому таймі показали творчий футбол, але хорвати просто вище за класом на сьогоднішній день. У них є Манджукич, який може зачепитися за м’яч, і гравці в центрі поля, які можуть підібрати.

Після першого тайм у нас була велика надія, але якщо розкласти гру, епізоди пов’язані з якістю футболістів. Нам не вистачило вміння та досвіду. У нас багато молодих гравців, які вперше грають на такому рівні. Я не дозволю їх нікому судити. Команда змінюється.

У нас є команда, яку ми будуємо, і якісні футболісти. Вони показали, що гідні грати в “Динамо”, “Шахтарі”, “Шальке”. Але в нас команда ще створюється.

Ми недобрали очки ще в першій іграх із Ісландією і Туреччиною. Цих очок нам і не вистачило.

Якщо я буду продовжувати працювати, моя філософія не зміниться. Ті гравці, які будуть показувати футбол рівня збірної, будуть викликатися. Будуть запрошуватись молоді та перспективні футболісти, які можуть прогресувати. Так як ми намагаємося грати, в цьому є перспективи. Але нам потрібно краще розуміти гру в плані її ведення. якби ми дотерпіли з Хорватією…

* * *

На стадіоні “Олімпійський” під час матчу Україна – Хорватія помер уболівальник.
Причини смерті поки невідомі, передає “Трибуна”.

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна