Український футболіст Тарас Романчук із Ковеля став гравцем збірної Польщі

 

Український півзахисник польського клубу “Ягеллонія” (Білосток) Тарас Романчук нещодавно отримав громадянство Польщі і вже викликаний до табору збірної Польщі на товариські матчі з Нігерією і Південною Кореєю.

Про це 16 березня повідомляє офіційний сайт польської федерації.

Наприкінці лютого гравець повідомив про отримання польського громадянства, завдяки чому тепер міг бути викликаний в місцеву національну команду.

Після цього тренерський штаб збірної Польщі на чолі з Адамом Навалкою вирішив викликати 26-річного Романчука на найближчі матчі. Це був дебютний виклик до будь-якої збірної для уродженця Ковеля.

Тарас Романчук виступав за “Ковель” у юнаках і аматорах, 2010 року перейшов у міні-футбольний клуб “Аперкот” (Ковель), за який грав до лютого 2013 року. Потім повернувся у великий футбол, переїхавши до Польщі. Спершу виступав за “Легіоновію” у польській другій лізі, а з липня 2014 року грає за команду екстракласи “Ягеллонія” на позиції півзахисника.
Срібний призер чемпіонату Польщі 2016/17, бронзовий призер – 2014/15.

Після 27 турів чемпіонату 2017/18 “Ягеллонія” лідирує в польській першості.

Збірна Польщі є учасником ЧС-2018 в Росії.

Читайте також:
Футбольній команді “Динамо” (Вроцлав), сформованій лише з українців,
у Польщі не дозволили виступати у вищому дивізіоні

Петербуржець Тимощук шокований. У Луцьку підтримали петицію
про позбавлення футболіста звання почесного громадянина міста

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна