Клімкін закликав цивілізовані країни позбавити Росію чемпіонату світу з футболу-2018

 

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін закликав усі цивілізовані держави бойкотувати чемпіонат світу з футболу в Росії, який відбудеться 14 червня-15 липня 2018 року, а краще – позбавити Росію права на його проведення.
Про це йдеться в заяві Клімкіна з приводу отруєння екс-співробітника ГРУ Сергія Скрипаля, розміщеній на сайті МЗС України.

Глава зовнішньополітичного відомства наголосив, що останні події у Великій Британії, пов’язані з колишнім російським співробітником ГРУ, викликають надзвичайне занепокоєння.

“Це починає бути схожим на справжній сигнал пробудження для Заходу – я дійсно сподіваюся на це. Але Захід тепер має відреагувати таким чином, щоб Росія відчула наслідки за свої дії. Однією з перших мішеней має стати наступний чемпіонат світу з футболу влітку. Росія не заслуговує приймати таке престижне змагання. В ідеалі я хотів би бачити, що вони будуть позбавлені права на турнір”, – наголосив Клімкін.

“Але якщо це не є можливим на такому пізньому етапі, я закликав би усі країни і усіх людей доброї волі, які цінують правила, засновані на правопорядку, бойкотувати турнір. Проведення цього турніру в Росії не об’єднає держави разом – це збагатить Росію та забезпечить їм величезний пропагандистський успіх, якого вони не заслуговують”, – переконаний глава МЗС.

Павло Клімкін вважає, що вільний світ має виявляти стійкість та діяти дуже рішуче, аби дати Росії зрозуміти, що подібні “злочини тероризму, до яких вони вдаються, більше не повинні дозволятися”.

“Це має бути зроблено, поки ще не дуже пізно”, – заявив Клімкін.

4 березня в місті Солсбері виявили з ознаками дії невідомої психотропної речовини (імовірно, фенталін) колишнього офіцера ГУР ЗС РФ Сергія Скрипаля та його дочку Юлію, вони знепритомніли і відтоді перебувають у критичному стані. Скрипаль шпигував на користь Британії, був засуджений у Росії до 13 років в’язниці та переданий за обміном шпигунами в Англію.

66-річному Скрипалю та його доньці стало погано в торговому центрі в Солсбері. Частину центру Солсбері було закрито, фахівці в захисному одязі здійснювали роботи із знезараження вулиць.

Глава британського зовнішньополітичного відомства Борис Джонсон заявив, що Лондон дасть рішучу відповідь, якщо виявиться, що Москва причетна до отруєння.

12 березня британський прем’єр-міністр Тереза Мей заявила в парламенті про те, що Скрипаля і його доньку було отруєно нервово-паралітичною речовиною, розробленою в Росії.

Як відомо, у 2012 році невдовзі після прибуття до Великої Британії померла Скрипалева дружина, а минулого року під час відвідування Росії за загадкових обставин помер і його 44-річний син.

14 березня Лондон оголосив про скликання з приводу інциденту зі Скрипалем Радбезу ООН та видворення з країни 23 російських дипломатів.

Читайте також:
Отруєння Скрипаля: Британія викликала російського посла

Мінмолодьспорт заборонив українським спортсменам брати участь у змаганнях в РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна