Поляки відновили блокування двох КПП на кордоні з Україною

Польські фермери знову заблокували рух вантажівок на пунктах перетину кордону з Україною “Корчова” та “Медика”.

Про це українським прикордонникам повідомили представники прикордонної варти Республіка Польща, заявив 18 квітня речник Держприкордонслужби України Андрій Демченко в коментарі “Українській правді”.

Таким чином, разом із ПП “Ягодин”-“Дорогуськ” та “Рава-Руська”-“Гребенне”, для українських вантажівок перекриті чотири напрямки.

Блокування учасники акції на території Польщі розпочали 18 квітня після 9-ї години по пунктах пропуску “Корчова” та “Медика”, що навпроти українських ПП “Краківець” і “Шегині”.

На напрямку пункту пропуску “Краківець” обмежується рух вантажних транспортних засобів, що слідують в бік України, а по напрямку “Шегині” як на виїзд з Польщі, так і на в’їзд. Польські фермери планують здійснювати блокування руху по “Краківцю” до 9:00 20 квітня і по пункту пропуску “Шегині” до 9:00 19 квітня.

Як повідомив Демченко, станом на ранок 18 квітня в чергах на території Польщі на цих напрямках очікують на можливість проїзду в бік України близько 1500 вантажівок.

Ускладнень для руху легкових автомобілів та автобусів не передбачається. При цьому заблокованими польськими фермерами також залишаються напрямки пунктів пропуску “Ягодин” та “Рава-Руська”.

“Там протестувальники продовжують ускладнювати рух вантажівкам, пропускаючи по кілька транспортних засобів на годину, або взагалі обмежуючи рух. Через ці пункти польські протестувальники за останній час взагалі не пропускають вантажівки в бік Польщі. Через “Ягодин” як і раніше пропускають в бік України незначну кількість вантажівок, особливо якщо порівнювати з пропускною спроможністю цього напрямку. На ранок 18 квітня на цих двох пунктах в чергах на території Польщі загалом перебуває близько 600 вантажівок”, – сказав речник Держприкордонслужби.

Читайте також:
Поляки поновили блокаду КПП “Угринів-Долгобичув”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна