У Польщі запакували агента, який пропонував спецслужбам РФ замах на Зеленського

Офіс генпрокурора та Служба безпеки України разом із польськими партнерами викрили людину, яка пропонувала спецслужбам Росії співпрацю у вчиненні замаху на життя президента Володимира Зеленського.

Про це повідомили пресслужби офісу генпрокурора та СБУ в четвер, 18 квітня.

За даними слідства, підозрюваний за власною ініціативою налагодив контакт з представниками командування ЗС РФ та сказав, що готовий працювати на користь воєнної розвідки РФ (ГРУ).

Він мав збирати та передавати росії інформації про безпеку польського аеропорту “Жешув-Ясьонка”. Зокрема, це мало допомогти спецслужбам Росії спланувати можливий замах на життя Зеленського під час його перебування в Польщі.

Українські прокурори та СБУ повідомили польських колег про загрозу та передали їм ключові докази у цій справі. Як зазначили українські правоохоронці, завдяки успішним заходам та оперативному обміну інформацією завербованого агента спецслужб Росії вдалося ідентифікувати та затримати в Польщі.

“Цей випадок є черговим свідченням того, що росія — загроза не лише для України та українців, а й для усього вільного світу. Злочинний режим кремля постійно намагається підірвати європейську та глобальну безпеку. Готує та здійснює диверсії на території інших суверенних держав”, — наголосив генпрокурор Андрій Костін.

Польська прокуратура висунула фігурантові звинувачення у готовності діяти на користь іноземної спецслужби, що кваліфікується за ст. 130 §3 Кримінального кодексу Польщі.

Нині він перебуває під вартою. Слідчі дії тривають.

Читайте також:
ГУР попереджає: РФ шукає собі агентів у Канаді

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна