ГУР попереджає: РФ шукає собі агентів у Канаді

Головне управління розвідки Міністерства оборони України попереджає, що спецслужби Росії шукають агентів у Канаді.

Про це ГУР повідомило у середу, 10 квітня.

“Російська ФСБ у Канаді  намагається знайти іноземців, які підтримують контакт із розвідками різних держав світу, та завербувати на службу Москві. Пошук агентів-двійників відбувається у середовищі іммігрантів з Росії та інших країн, які перебували у складі чи під впливом  радянського союзу”, – йдеться в повідомленні.

Розвідвідомство акцентує, що свої заклики кремлівська спецслужба просуває, зокрема, через російськомовні засоби масової інформації у Канаді.

Наприклад, у березні 2024 року відповідне звернення ФСБ поширили у вигляді листівки-додатку до друкованого видання «Наша Канада».

“Це газета, яку безкоштовно розповсюджують у магазинах «європейських товарів», російських ресторанах, метро, окремих школах, лікарнях та житлових комплексах міста Торонто. Цікаво, що вказане видання позиціонує себе продемократичним та антипутінським, однак може бути лише прикриттям та способом відвернення уваги місцевих безпекових структур”, – додали в ГУР.

Читайте також:
Україна отримала від Канади $1,5 млрд допомоги. Їх спрямують на соцвиплати

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна